Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais čempions svarcelšanā piekauj kolēģi un saņem bargu sodu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Olimpiskais čempions svarcelšanā piekauj kolēģi un saņem bargu sodu
Džehjoks Sa gūst traumu Londonā
Foto: AP / Scanpix

Olimpiskais čempions svarcelšanā, dienvidkorejietis Džehjoks Sa (30) diskvalificēts uz 10 gadiem par cita svarcēlāja piekaušanu. Pekinas spēļu zelta medaļnieks šobrīd atrodas Riodežaneiro olimpiskās kvalifikācijas zonā, taču jādomā, ka diskvalifikācijas dēļ viņš nevarēs startēt.

Aizvadītās nedēļas ceturtdienā Džehjoks Sa (-85 kg) kādā dievidkorejiešu bārā uzbruka 21 gadu vecajam svarcēlājam Vūmenam Hvanam (+105 kg), kurš tika savainots un veseļosies sešas nedēļas. Dienvidkorejas Svarcelšanas federācija šodien atvainojās par sabiedrībai nodarīto kaitējumu un piesprieda bargu sodu - diskvalifikācija uz 10 gadiem.

2008. gada olimpiskais čempions 77 kilogramos Džehjoks Sa nākamajā olimpiādē Londonā izmežģīja elkoni un palika bez rezultāta. 2014. gada pasaules čempionāta 85 kilogramu kategorijā viņš pacēla 365 kg summu un olimpiskās kvalifikācijas rangā patlaban ieņem 10. pozīciju. Šis rezultāts varētu būtu pietiekams, lai tiktu uz 2016. gada spēlēm, taču pēc piespriestās diskvalifikācijas viņa Rio sapnis paliek visnotaļ teorētisks, atliek cerēt uz sekmēm lēmuma pārsūdzēšanā.

Tagad piekautais Vūmens Hvans pērnā gada junioru pasaules čempionātā ar 383 kg summu izcīnīja sudraba medaļu.

Izmantotie resursi:
iwf.net
ap.org

     [+] [-]

, 2016-01-05 00:22, pirms 8 gadiem
Gangnam Style