Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Mērfijs spēlēs pret Robertsonu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Mērfijs spēlēs pret Robertsonu
Nīls Robertsons
Foto: Lauris Bērziņš

2009. gada pasaules čempionāta pusfinālā iekļuvis Nīls Robertsons, ceturtdaļfināla spēlē ar rezultātu 13:8 pieveicot Stīvenu Magvairu. Robertsona nākamais pretinieks būs 2005. gada pasaules čempions Šons Mērfijs.

Jau pēc pirmajiem astoņiem freimiem bija skaidrs, ka Magvairam jāuzlabo savs sniegums, citādi ar Austrālijas labāko spēlētāju viņam nebūs iespējams konkurēt. Lai arī Robertsona pārsvars bija vien divi freimi (5:3), tomēr viņš spēlēja daudz stabilāk.

Otrajā sesijā tika aizvadīti vien seši no paredzētajiem astoņiem freimiem, jo tās sākumā spēlētāji pozicionālās cīņās pavadīja nedaudz vairāk par stundu [tajā pašā laikā pie blakus galda Marks Allens un Raiens Dejs jau aizvadīja sesijas ceturto freimu – L. B.], kā rezultātā mača 9. freims noslēdzās ar visai necilu rezultātu – 50:28 Magvaira labā. Nākamajā freimā pasaules ranga 2. numurs atzīmējās ar 115 punktu breiku un rezultātu līdzsvaroja – 5:5. Šī Magvaira sērija kļuva par 69. century šajā čempionātā, un līdz ar to tika pārspēts čempionātu rekords century skaita ziņā. Iepriekšējais labākais sasniegums bija fiksēts 2002. gadā, kad spēlētāji kopā iespēja 68 simts un vairāk punktu sērijas.

Neko vairāk par neizšķirtu Magvairam šajā mačā tā arī neizdevās panākt. Nākamajos divos freimos pārāks atkal bija Robertsons, un vadību neatdeva. Galarezultātā austrālietis tika pie samērā pārliecinošas uzvaras ar 13:8.

"Svarīgi bija izdarīt pareizāko sitiena izvēli īstajā brīdi," galveno panākuma atslēgu min Robertsons. "Arī mana spēle no aizsardzības bija labā līmenī un noteikti sagādāja Stīvenam grūtības. Kad biju vadībā ar 8:6 vai 9:6, tad jau jutos ļoti pārliecināts par saviem spēkiem. Ja arī gadījās kāda neveiksme, tad tūlīt sekoja labi aizvadīts freims."

"Nākamais mačs pret Šonu (Mērfiju) noteikti būs lielisks. Viņš ir viens no labākajiem spēlētājiem pasaulē un šogad uzvarēja Apvienotās Karalistes čempionātā. Domāju, ka spēle būs tendēta uz uzbrukumu, tāpēc noteikti arī ļoti skatāma," nākotnes vīzijas ieskicē Robertsons.