Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Mērfijs iekļūst pusfinālā

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Mērfijs iekļūst pusfinālā
Šons Mērfijs
Foto: Lauris Bērziņš

2009. gada pasaules čempionātā snūkerā noskaidrots pirmais pusfinālists. Par to kļuvis Šons Mērfijs, kurš ceturtdaļfinālā ar rezultātu 13:11 pieveica septiņkārtējo pasaules čempionu Stīvenu Hendriju.

Ceturtdaļfināla spēles pirmo sesiju Hendrijam izdevās aizvadīt lieliski. Tās gaitā viņš izmantoja vairākas Mērfija kļūdas, tādējādi izglābjot gandrīz zaudētus freimus, un sniegumu vēl vairāk uzspodrināja maksimālais breiks 7. freimā. Mērfijam šī nebija no veiksmīgākajām sesijām, un viņš patiešām varēja būt apmierināts, ka tās noslēgumā viņu no Hendrija šķīra tikai divi freimi.

Pēc pārliecinošā snieguma pirmajā sesijā Hendrijs piedzīvoja pamatīgu izgāšanos nākamajā. Turklāt arī Mērfijs nospēlēja vienkārši fantastiski, uzvarot pirmajos četros sesijas freimos ar sērijām 137, 83, 104 un 80, un pārņēma vadību mačā. Hendrijs gan spēja gūt panākumus divos freimos, taču viņa spēle bija diezgan pabāla, un pēc sesijas beigām viņš jau atradās iedzinēja lomā ar 7:9.

Pēdējā sesijā varēja sagaidīt pilnīgi jebko, jo ne Mērfija, ne Hendrija spēle nepārliecināja. Ikviens freims varēja kļūt par pavērsiena punktu – tāds varēja būt 17. freims, kad pēc Mērfija sitiena laimīgas sagadīšanās pēc lūzā iekrita melnā bumba, kas vienlaicīgi bija arī freimbumba, vai arī 20. freims, kurā Hendrijam izdevās izraut uzvaru ar 53:52, vai arī jebkurš no nākamajiem.

Spēles liktenis izšķīrās 24. freimā, kad Hendrijs no izdevīgas pozīcijas nespēja nogādāt lūzā sarkano bumbu. Mērfijs iesāka sēriju, vairākas sarkanās izspēlējot kombinācijā ar zilo, bet pēc tam atgrieza spēlē arī melno bumbu, kura pirms tam atradās tuvu galda malai, un pabeidza freimu ar 110 punktu breiku, kas deva uzvaru mačā ar 13:11.

"Ja tu nepiebeidz viņu [Stīvenu Hendriju] uzreiz, tad vari nešaubīties – viņš atgriezīsies. Un tā arī bija," notikumus noslēdzošajā sesijā komentēja uzvarētājs. "Varu būt priecīgs, ka izdevās nočiept pēdējo freimu. Šī noteikti varētu būt viena no lielākajām uzvarām manā mūžā."

"Pēc sasniegtā maksimuma vairs īsti nespēju koncentrēties," atzina Hendrijs. "Varēju uzvarēt pirmās sesijas pēdējā freimā un panākt 6:2 savā labā, taču šo iespēju palaidu garām, un tas mani ļoti sarūgtināja. Pēc tam centos turēties līdzi, taču neizmantoju izdevību izlīdzināt rezultātu (11:11), bet pēdējā freimā netrāpīju vieglu sarkano bumbu. Bet tāds nu ir snūkers..."

"Tomēr vismaz sev esmu pierādījis, ka joprojām esmu konkurētspējīgs. Tagad jāsāk cītīgi gatavoties nākamajai sezonai," nobeigumā Hendrijs minēja arī pozitīvos aspektus.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-04-29 14:55, pirms 15 gadiem
Visu cienju Stiivenam,bet jaadod cels jaunajiem,malacis Shon,lieliski nospeeleeji!

  -2 [+] [-]

, 2009-04-29 14:58, pirms 15 gadiem
Njaa, bet ja neviens vairs nesavāks 147, tad Stīvens nocels vairāk kāposta kā švakākais finālists, jo 147k par 147 +10k par highest break=157k, pret runner-up 125k.

Ja kaadu interesee wiinerim 250k

Bet ne jau naudas deelj vinji speeleee...

ps. Čempions būs Allens pieminiet manus vārdus!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-29 15:28, pirms 15 gadiem
Zheel, Hendrijs ir izcils speeleetaajs. Iespeejams, taa bija vinja peedeeja realaa iespeeja kluut par 8.karteeju chempi.
Un turklaat vinsh sen nav uzvareejie nevienaa turniiraa (ja nemaldos, peedeejais 2005.gada Malta Cup).

  -1 [+] [-]

, 2009-04-29 16:39, pirms 15 gadiem
Malacis Mērfijs - ceru ka tiks finālā un izcīnīs savu otro Čempiona kausu