Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Selbijs apspēlē Dotu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Selbijs apspēlē Dotu
Marks Selbijs
Foto: Lauris Bērziņš

Kā pēdējais vietu 2009. gada pasaules snūkera čempionāta ceturtdaļfinālā nodrošinājis Marks Selbijs, smagā cīņā ar rezultātu 13:10 uzveicot Greiemu Dotu. Selbija nākamais pretinieks būs Džons Higinss.

Selbijam ļoti pārliecinošs starts izdevās mača pirmajā sesijā. Pēc nospēlētiem četriem freimiem rezultāts bija neizšķirts, bet pēcāk Selbijs uzvarēja atlikušajos sesijas freimos, pēdējā no tiem atzīmējoties ar 104 punktu sēriju.

Arī pēc nākamās sesijas Selbijam bija izdevies saglabāt četru freimu pārsvaru – 10:6. Un tomēr Dots ne uz brīdi neļāva viņam atslābt un pat pietuvojās divu freimu atstatumā (9:11). Kritisks varēja izrādīties spēles 21. freims, kura sākumā nelielā vadībā izdevās izvirzīties Dotam. Tomēr nostiprināt pārsvaru 2006. gada pasaules čempions nespēja, un ar 42 un 15 punktu breikiem uzvaru tomēr nodrošināja Selbijs. Skota panākuma gadījumā cīņas gaita varēja arī ieiet citā gultnē. Mača 22. freimā Dotam ar 88 punktu sēriju izdevās vēlreiz samazināt rezultāta starpību, tomēr kaut ko mainīt bija mazliet par vēlu. Galarezultātā Dots bija spiets atzīt Selbija pārākumu ar 10:13

Ceturtdaļfinālā Selbijs mērosies spēkiem ar divkārtējo pasaules čempionu Džonu Higinsu, kurš savu otro čempiona titulu izcīnīja pirms diviem gadiem, finālā pieveicot tieši Selbiju.

     [+] [-]

, 2009-04-28 09:26, pirms 15 gadiem
tā turēt selbij