Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionāts Šefīldā līdz 2014. gadam

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Pasaules čempionāts Šefīldā līdz 2014. gadam
No kreisās: Pols Skrivens, Marks Allens un sers Rodnijs Volkers
Foto: Lauris Bērziņš

Snūkera sezonas lielākais notikums – pasaules čempionāts – savu mājvietu nemainīs vēl vismaz piecus gadus. "World Snooker", Šefīldas pilsētas padomes un Jorkšīras tūrisma padomes sarunās panākta vienošanās par čempionāta norisi Šefīldā līdz 2014. gadam.

Iepriekš vairākkārt tika izteikti viedokļi par čempionāta norises vietas maiņu, un tika pieļauta iespēja sarīkot pasaules čempionātu Ķīnā, ņemot vērā snūkera lielo popularitāti šajā valstī. Taču tagad kļuvis skaidrs, ka vēl vismaz piecus gadus čempionāts paliks "Crucible Theatre" telpās, kur tas notiek jau kopš 1977. gada.

Oficiāls paziņojums par vienošanos sekoja šodien sasauktajā preses konferencē, kurā piedalījās Pasaules profesionālā biljarda un snūkera asociācijas (WPBSA) un "World Snooker" priekšsēdētājs sers Rodnijs Volkers, Šefīldas pilsētas padomes galva Pols Skrivens un snūkera spēlētājs Marks Allens.

"Man ir tas prieks paziņot, ka pasaules snūkera čempionāts paliek Sefīldā līdz 2014. gadam," preses konferencē teica sers Rodnijs Volkers. "Trīspusējās sarunās ar Šefīldas pilsētas un Jorkšīras tūrisma padomēm ir izdevies panākt vienošanos. Tika izteikts labs piedāvājums, un mēs to pieņēmām."

"Mēs vienkārši jutām, ka globālās ekonomiskās krīzes apstākļos šis būs pareizākais risinājums. Pirms četriem gadiem interesi par pasaules čempionāta sarīkošanu izteica Liverpūle, pēdējos divos gados šādu vēlmi izteikusi Ķīna. Finansiālajā ziņā ķīniešu piedāvājums noteikti būtu lielāks, taču jāņem vērā, ka mums ir noslēgti līgumi ar TV kompānijām "BBC" un "Eurosport". Negribētos ar tiem riskēt, pārceļot čempionātu uz Ķīnu."

"Šefīlda snūkeram nozīmē to pašu, ko Vimbldona tenisam un "Wembley" stadions futbolam. Un, protams, čempionāta palikšana Šefīldā mūsu pilsētai arī ekonomiskā aspektā ir liels ieguvums," tā savukārt atzina Pols Skrivens.

     [+] [-]

, 2009-05-01 01:38, pirms 15 gadiem
Kur nu kur nu. Šefīldu mainīt pret Liverpūli vai ''labāk'' Ķīnu? Tas tiešām būtu tas pats, kas rīkot Wimbldonas turnīru Edinburgā vai vēl labāk kādā citā valstī.
Tik dziļi iesakņojušās tradīcijas nevar tā vienkārši pārtraukt. Esmu drošs, ka līdz tam laikam par šo tēmu tiks runāts daudz un dikti.... un vēl ilgi Snooker WC will be at Crucible Theater in Sheffield