Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Robertsons iekļūst ceturtdaļfinālā

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Robertsons iekļūst ceturtdaļfinālā
Nīls Robertsons
Foto: Lauris Bērziņš

2009. gada pasaules snūkera čempionāta ceturtdaļfinālā vietu nodrošinājis Nīls Robertsons, 2. kārtā ar rezultātu 13:8 sakaujot pērnā gada finālistu Alisteru Kārteru.

Mača pirmo sesiju spēlētāji aizvadīja sestdien, un pēc tās rezultāts bija 5:3 Robertsona labā. Spēles turpinājums sekoja svētdien, un ārkārtīgi veiksmīgs sākums padevās Kārteram, kurš uzvarēja pirmajos trijos sesijas freimos un pārņēma vadības grožus savās rokās. Viņam bija iespēja pārsvaru palielināt, taču 12. freimā ar 56 punktu klīrensu uzvaru ar 64:63 izrāva Robertsons. Ko līdzīgu austrālietis paveica arī nākamajā freimā, šoreiz panākumu nodrošinot ar 68 punktu sēriju. Neviltots bija Robertsona prieks par paveikto, un sekoja sajūsmas saucieni.

Kārters gan vēlreiz spēja rezultātu līdzsvarot (7:7), taču pēc tam jau atkal ar lūzā raidītu pēdējo melno bumbu uzvaru freimā nodrošināja Robertsons. Izmantojot vēl vairākas pretinieka kļūdas, Robertsons ar 58:56 bija pārāks arī sesijas pēdējā freimā, kas nozīmēja, ka viņam izdevies saglabāt divu freimu pārsvaru – 9:7. Taču domājams, ka šos astoņus freimus Robertsons labprāt gribētu aizmirst. Četri uzvarēti freimi ar pēdējo melno bumbu... Par veiksmes trūkumu viņš patiešām nevarēja sūdzēties.

Taču mača noslēdzošā sesija Robertsonam izdevās lieliska, ko nevarētu teikt par Kārteru. Spēles 17. freimā Robertsons guva uzvaru ar 89 punktu sēriju, bet pēc Kārtera neveiksmes triumfēja arī nākamajā, izšķirošo pārsvaru nostiprinot ar 59 punktu breiku. Robertsonam bija vismaz trīs labas izdevības savā labā noslēgt arī 19. freimu, taču saspringtā galotnē uzvaru tomēr guva Kārters. Tomēr saasināt cīņas gaitu pērnā gada finālistam neizdevās, un pēdējā freimā pirms pārtraukuma ar 112 punktu breiku atzīmējās Robertsons, tādējādi nonākot soļa attālumā no uzvaras visā mačā. Un dažas nelielas sērijas mača 21. freimā viņam arī nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā.

"Priecājos par uzvaru. Beigās tā sanāca itin pārliecinoša," pēcspēles preses konferencē teica uzvarētājs. "Vakardiena gan bija īsts posts. Mans menedžeris teica, ka šodienas laikrakstu lapas varētu rotāt virsraksti kā, piemēram, "Robertsons tiek apcietināts par četru freimu zādzību" vai tamlīdzīgi. Vakar manā spēlē patiešām kaut kā pietrūka, bet šodien jau bija daudz pārliecinātāks par sevi."

     [+] [-]

, 2009-04-27 18:34, pirms 15 gadiem
ceturtdaļfināli

Allen - Day
Cope( cerams) - Selby
Murphy - Hendry
Robertson - Maguire

     [+] [-]

, 2009-04-27 20:27, pirms 15 gadiem
normund rakstīja: ceturtdaļfināli

Allen - Day
Cope( cerams) - Selby
Murphy - Hendry
Robertson - Maguire
Par Cope esi kļūdījies - vecais buks Higinss pierādīja, ka vēl visu nav izšāvis
Bet Robertsons ir baigais malacis un bija pelnījis ceturtdaļfinālu par vakardienas spēli vien, kad reizes trīs izvilka gandrīz bezcerīgas partijas