Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Higinss tomēr pieveic Koupu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Higinss tomēr pieveic Koupu
Džons Higinss
Foto: Lauris Bērziņš

Dramatisku uzvaru 2009. gada pasaules čempionāta 2. kārtā izdevās izcīnīt divkārtējam pasaules čempionam Džonam Higinsam. Izšķirošajā freimā viņam tomēr izdevās apspēlēt Džeimiju Kopu un izcīnīt tiesības spēlēt ceturtdaļfinālā.

Abi spēlētāji iepriekšējās dienās bija aizvadījuši divas lieliskas sesijas, un spēles noslēdzošajā posmā viņi atgriezās pie neizšķirta rezultāta 8:8. Par favorītu, protams, tika uzskatīts Higinss, taču arī Koups bija demonstrējis augstvērtīgu sniegumu un nekur tālu savu sāncensi nebija atlaidis.

Pēdējās sesijas sākums sekmīgāks izdevās Koupam. Higinss nespēja trāpīt lūzās dažas svarīgas bumbas, un Koups to izmantoja, uzvarot trijos no četriem freimiem un starpbrīdī dodoties, esot vadībā ar 11:9. Turpinājumā Koupam izdevās panākt pat 12:10 savā labā, tomēr pielikt punktu spēlei viņš tā arī nespēja. Higinss, šķiet, atrada papildus pārnesumu, par kuru pirms čempionāta runāja Ronijs O'Salivans, un ar 96 punktu sēriju atspēlēja vienu freimu, tad ar dažām nelielām sērijām panāca izlīdzinājumu, bet pēc tam ar 80 punktu breiku izrāva uzvaru mačā ar 13:12.

Mačā gan neiztika bez neparedzētiem pārtraukumiem. Ar nelielu laika intervālu diviem skatītājiem kļuva slikti, un spēli divas reizes uz dažām minūtēm nācās apturēt.

     [+] [-]

, 2009-04-27 19:57, pirms 15 gadiem
Fantastika!No 10 - 12 atspeleeties. Malacis.

     [+] [-]

, 2009-04-27 20:16, pirms 15 gadiem
Higinss iists vecs labs chempinshs nokapaaja liidz galam, bet Koups peec 12aa freima izskatiijaas ka gaidiija ka gan jau 1reiz vecais vilks kljuudiisies, bet nu nekaa...

     [+] [-]

, 2009-04-27 21:16, pirms 15 gadiem
Skaists mačs kopumā, prieks tādus skatīties, tik daudz emociju, bet šoreiz tiešām ļoti žēl Koupu, jo bija labā formā, psiholoģiski itkā visu spēli noturīgs, bet beigās nenoticēja, ka var vinnēt.

     [+] [-]

, 2009-04-29 00:22, pirms 15 gadiem
Koupam nepaveicās, kad gribēja uzlikt snūkeru aiz dzeltenās bumbas - pat eirosportā atzina, ka līmējuma vietā galds bija nelīdzens un baltā bumba aizbrauca pe kreisi ...