Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Ceturtdaļfinālā arī Dejs

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Ceturtdaļfinālā arī Dejs
Raiens Dejs
Foto: Lauris Bērziņš

Par Marka Allena pretinieku 2009. gada pasaules čempionāta snūkerā ceturtdaļfinālā kļuvis Raiens Dejs, kurš 2. kārtas duelī ar rezultātu 13:5 apspēlēja Naidželu Bondu.

Jau pirmās divas spēļu sesijas Dejam izdevās aizvadīt pārliecinoši. Pēc pirmās no tām viņš atradās vadībā ar 6:2, pēc nākamās – ar 11:5. Dejam otrajā sesijā padevās daži patiesi lieliski tālsitieni, ar kurām tika iesāktas labas sērijas, kas vairāku freimu iznākumus izšķīra par labu viņam. Protams, gadījās arī pa kādai kļūmei, taču vairumā gadījumu Bonds nespēja tās pilnībā izmantot. Tādējādi trešā un noslēdzošā sesija zināmā mērā bija kļuvusi jau par formalitāti. Tajā ar diviem freimiem Dejam bija pilnīgi pietiekami, lai pieliktu spēlei punktu – 13:5.

"Gan iepriekšējā, gan šajā mačā ātri izdevās izvirzīties pārliecinošā vadībā, tāpēc varēju justies atvieglots," pēcspēles preses konferencē galveno panākuma faktoru minēja Dejs.

"Vēl gan nerādu labāko spēli, bet tagad man būs dažas dienas, lai atslēgtos no snūkera, vienkārši atpūstos un uzlādētu baterijas."

Ceturtdaļfinālā Dejs mērosies spēkiem ar Ronija O'Salivana pāridarītāju Marku Allenu. Par savu nākamo pretinieku Dejs itin nemaz nebija pārsteigts: "Zināju, ka Ronijam šajā mačā uzvara nav garantēta. Redzēju nedaudz no viņu abu spēles, un Marks ļoti labi izmantoja radušās iespējas. Ceturtdaļfinālā sagaidu smagu cīņu."