Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Hendrijs iekļūst ceturtdaļfinālā

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Hendrijs iekļūst ceturtdaļfinālā
Stīvens Hendrijs
Foto: Lauris Bērziņš

2009. gada pasaules čempionātā snūkerā noskaidrots pirmais ceturtdaļfinālists. Par to kļuvis septiņkārtējais pasaules čempions Stīvens Hendrijs, kurš 2. kārtā ar rezultātu 13:10 pieveica Dingu Junhui.

Hendrijs un Dings mača pirmo sesiju aizvadīja vakar. Abi spēlētāji parādīja ļoti labu sniegumu – gan vienam, gan otram uzbrukumu precizitāte pirmajos astoņos freimos bija virs 90%, bet 80% spēlē no aizsardzības. Un arī rezultāts likumsakarīgs – 4:4.

Otrā sesija tika norisinājās šorīt, un arī tajā brīžiem labāk veicās te vienam, te otram. Iespējams, lūzums spēlē varēja sekot līdz ar 13. freima beigām, kad Hendrijam pēc vairākiem nesekmīgiem mēģinājumiem tomēr izdevās nogādāt lūzā melno bumbu un uzvarēt ar 68:59. Bet jau nākamajā freimā Hendrijam padevās 114 punktu liels klīrenss, un tas viņam ļāva attālināties no sāncenša divu freimu attālumā – 8:6. Tomēr Dings ātri atguvās un sesijas priekšpēdējā freimā ar 87 punktu breiku vienu freimu atspēlēja, bet pēc tam, izmantojot dažas Hendrija neveiksmes, izrāva uzvaru arī 16. freimā ar 63:60 un atjaunoja līdzsvaru kopējā rezultātā.

Pēdējā sesijā Hendrijs savam sāncensim vairs neatstāja nekādu izredžu. Vispirms viņš guva panākumu saspringtā 17. freima galotnē, pēc tam notīrīja galdu ar vienā piegājienā gūtiem 140 punktiem, tādējādi atkārtojot šī čempionāta patlaban lielāko breiku [šādu pat sērija padevās Ronijam O'Salivanam 1. kārtas spēlē pret Stjuartu Bingemu – L. B.], bet vēl nedaudz vēlāk ar 86 punktu breiku nodrošināja sev triju freimu pārsvaru – 11:8. Dingam tā arī neizdevās pietuvoties tuvāk par diviem freimiem. Epizodiski viņš gan spēja parādīt arī labu spēli (piem., 121 punkta sērija 22. freimā), bet ar to bija par maz, lai pavērstu spēles gaitu sev par labu.

"Spēle varēja būt arī savādāka. Pēc iepriekšējās sesijas man vajadzēja būt vadībā ar 9:7, taču es netrāpīju melno bumbu," stāsta Hendrijs. "Taču prieks, ka visas trīs sesijas kopumā tika aizvadītas augstā līmenī un ka man bija tas gods piedalīties šādā lieliskā mačā."

Hendrija nākamais pretinieks noskaidrosies Šona Mērfija un Marko Fu duelī. Pēc pirmās sesijas negaidīti pārliecinošā vadībā ar rezultātu 7:1 ir Mērfijs.

Bet vēl divās citās spēlēs aizvadītas divas sesijas. Ronijs O'Salivans patlaban ar 9:7 atrodas vadībā pret Marku Allenu, bet Raiens Dejs ar 11:5 ir priekšgalā cīņā ar Naidželu Bondu.

  +1 [+] [-]

, 2009-04-24 23:49, pirms 15 gadiem
Malacis, sodien tiehsam speleja labi un parliecinoshi!

  +2 [+] [-]

, 2009-04-24 23:51, pirms 15 gadiem
Hendrijs - leģenda! Hendrijs - O'Salivans būtu lielisks fināls!
Tiesa, arī citu pretendentu pietiek... Dejs ir ļoooti labs, arī Kārters, Mērfijs, Magvairs...

     [+] [-]

, 2009-04-24 23:56, pirms 15 gadiem
Patika krievu Eurosport komentētāja teiktais, ka "Dings šodien spēlē ļoti labi, pat lieliski, bet Hendrijs šodien vienkārši ir labāks".
Vispār čaļiem ir dzelzs nervi, kopumā 8 stundas nospēlēt līmenī. Bez maz vai liekas, ka es, sēžot pie TV, biju vairāk satraucies, kā abi spēlētāji.

  +1 [+] [-]

, 2009-04-25 00:42, pirms 15 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: Hendrijs - leģenda! Hendrijs - O'Salivans būtu lielisks fināls!
Tiesa, arī citu pretendentu pietiek... Dejs ir ļoooti labs, arī Kārters, Mērfijs, Magvairs...
neaizmirsti arii higginsu.

  +1 [+] [-]

, 2009-04-25 00:55, pirms 15 gadiem
bambino88 rakstīja: Patika krievu Eurosport komentētāja teiktais, ka "Dings šodien spēlē ļoti labi, pat lieliski, bet Hendrijs šodien vienkārši ir labāks".
Vispār čaļiem ir dzelzs nervi, kopumā 8 stundas nospēlēt līmenī. Bez maz vai liekas, ka es, sēžot pie TV, biju vairāk satraucies, kā abi spēlētāji.
Vispaar jau tas ir Latvijas komenteetaajs Sinjicins tikai krieviem nav kas komentee snuukeru, tapeec Volodja mauc. Vinjam veel biljarda klubs ir Ropazhu ielaa

     [+] [-]

, 2009-04-25 15:47, pirms 15 gadiem
[quote edmunds_novickis]
Hendrijs - leģenda! Hendrijs - O'Salivans būtu lielisks fināls!
Nu jau vairs nebūs...

     [+] [-]

, 2009-04-25 18:16, pirms 15 gadiem
Par finālu - Henrijs - Higinss.

     [+] [-]

, 2009-04-27 09:33, pirms 15 gadiem
cukurs rakstīja: Vispaar jau tas ir Latvijas komenteetaajs Sinjicins tikai krieviem nav kas komentee snuukeru, tapeec Volodja mauc. Vinjam veel biljarda klubs ir Ropazhu ielaa
Nez vai Botvillo priecātos, ja uzzinātu, ka tu viņa klubu Siņicinam esi uzdāvinājis.
A par Siņicinu kā latviešu komentētāju - kādreiz, tiesa, LTV hokeju krieviski komentēja, bet tagad jau labu laiciņu kā Maskavā dzīvo....