Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

"Super 6s" paraugturnīrā uzvar Noulzs

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

"Super 6s" paraugturnīrā uzvar Noulzs
Tonijs Noulzs
Foto: Lauris Bērziņš

2009. gada pasaules čempionātā snūkerā pirms šīsdienas spēļu sākuma snūkera līdzjutējiem bija iespēja vērot "Super 6s" paraugturnīru, kurā sacentās pieredzējušie spēlētāji un snūkera jaunie talanti. Šoreiz uzvarēja pieredze – Tonijs Noulzs finālā pieveica Rosu Mjūru.

"Super 6s" turnīrā uz spēles galda ir nevis piecpadsmit, bet gan tikai sešas sarkanās bumbas, un mačs aizrit līdz vienam uzvarētam freimam. Šāds spēles formāts ar sešām sarkanajām bumbām ievērojami saīsina viena freima izspēles laiku, un paredzams, ka tuvākajā nākotnē tas varētu tikt iekļauts arī kādā no "Main Tour" turnīriem.

Vakar tika aizvadītas pirmās spēles un noskaidroti pusfinālisti. Jauno spēlētāju turnīrā vislabāk veicās Skotijas U-14 čempiona Rosam Mjūram un Velsas U-19 pirmajam numuram Džekam Džounsam. Savukārt snūkera veterānu dueļos labākās sekmes bija Tonijam Noulzam un Nīlam Foldsam. Noulzs pieveica Denisu Teiloru, savukārt Foldss pārspēja Džonu Perrotu.

Junioru pusfinālā pie panākuma tika Mjūrs, savu sāncensi Džounsu apspēlējot ar 24:13, bet pieredzējušo spēlētāju turnīrā ar 37:16 pārāks bija Noulzs. Jāatzīmē, ka 53 gadus vecais Noulzs savu karjeru tā īsti nemaz nav beidzis un pat centās kvalificēties šīgada pasaules čempionātam. Viņš izcīnīja trīs uzvaras, pēdējo no tām pār latviešu izcelsmes spēlētāju Stefanu Mazroci, kurš pārstāv Nīderlandi. Pēc tam gan viņam nācās atzīt Rodnija Goginsa pārākumu.

Finālā Noulzs apspēlēja Mjūru ar 52:18, un šo panākumu veterānam nodrošināja 21 un 27 punktu breiki. Pie balvām gan tika abi finālisti. Noulzs saņēma "Super 6s" uzvarētāja trofeja, bet Mjūram tika pasniegts junioru "Pot Black" kauss.

     [+] [-]

, 2009-04-23 16:56, pirms 15 gadiem
Un kāds ir lielākais iespējamais breiks šādam formātam, tāpat interesanti, kāds lielums "aizvieto" 100-nieku?
Man gan neliekas, ka parastais snūkers spēlējas par ilgu, protams, ir arī garlaicīgas partijas, bet vispār citos turnīros, kas sākas ar 5 uzvarām, mačs liekas par īsu...

     [+] [-]

, 2009-04-23 16:59, pirms 15 gadiem
pingpong rakstīja: Un kāds ir lielākais iespējamais breiks šādam formātam, tāpat interesanti, kāds lielums "aizvieto" 100-nieku?
Man gan neliekas, ka parastais snūkers spēlējas par ilgu, protams, ir arī garlaicīgas partijas, bet vispār citos turnīros, kas sākas ar 5 uzvarām, mačs liekas par īsu...
maksimums šādā formātā būtu 75.

     [+] [-]

, 2009-04-24 08:49, pirms 15 gadiem
Lauris Bērziņš rakstīja: maksimums šādā formātā būtu 75.
kljuudies, max ir 75+8=83
ja veelies sestdien Champion klubaa pieraadiishu

     [+] [-]

, 2009-04-24 12:57, pirms 15 gadiem
copmanis rakstīja: kljuudies, max ir 75+8=83
ja veelies sestdien Champion klubaa pieraadiishu
diemžēl nesanāks sestdien...