Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Magvairs pieveic Burnetu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Magvairs pieveic Burnetu
Stīvens Magvairs
Foto: Lauris Bērziņš

Kā pēdējais vietu 2009. gada pasaules čempionāta 2. kārtā nodrošinājis Stīvens Magvairs. Viņš ar rezultātu 10:5 guva virsroku pār Džeimiju Burnetu un par tiesībām spēlēt ceturtdaļfinālā sacentīsies ar Marku Kingu.

Magvairam šī sezona kopumā nebija visai izdevusies, un viņa labākie rezultāti bija pusfinālu sasniegšana Šanhajā (Shanghai Masters) un Telfordā (Apvienotās Karalistes čempionātā). Turklāt pēdējā no pieminētajiem turnīriem viņš 1. kārtā tikās tieši ar Džeimiju Burnetu un izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 9:3. Taču neparastā aktivitāte totalizatoru kantoros pēcāk radīja aizdomas par spēles rezultāta sarunāšanu. Izmeklēšana šajā lietā turpinās, bet pasaules čempionāta izlozei atkal bija labpaticies savest kopā abus skotu spēlētājus, un cilvēkiem atkal bija ko mēļot.

Ja arī sezonas gaitā Magvairs nebija spējis parādīt labāko sniegumu, tad uz pasaules čempionātu viņš, šķiet, bija noskaņojies ļoti nopietni. Savu apņēmību viņam izdevās pierādīt jau pirmajā sesijā, kurā pēc septiņiem nospēlētiem freimiem rezultāts bija 6:1 viņa labā. Turklāt Magvairam izdevās savā rēķinā ierakstīt arī vienu century breiku (101) un vēl pāris labas sērijas (98 un 96), no kurām viena varēja būt maksimālā [Magvairs 5. freimā izspēlēja 12 sarkanās un 12 melnās bumbas, bet pēc tam netrāpīja nākamo sarkano vidējā lūzā - L. B.]. Pēdējos divos sesijas freimos pie uzvarām tika Burnets, tādējādi padarot rezultātu nedaudz pieklājīgāku – 6:3.

Taču šīvakara sesija atkal lielā mērā izvērtās par viena aktiera teātri. Magvairs spēli atsāka ar 122 punktu breiku, bet pēc tam ar pāris dažām nelielām sērijām guva panākumu arī nākamajā feimā. Tad gan Burnets, raidot lūzā pēdējo melno bumbu, vienu freimu atspēlēja, un turpinājumā spēja tikt pie vēl viena panākuma, taču kopumā ar savu sniegumu ne uz brīdi nespēja radīt pārliecību, ka viņš vēl būtu spējīgs ko mainīt spēles gaitā. Un arī Magvairs šādu iespēju Burnetam nedeva, un 15. freimā ar 127 punktu sēriju pielika punku spēlei – 10:5.

"Spēlēju labi. Bieži vien izdevās pabeigt freimus vienā piegājienā, un tas bija patīkami. Arī iepriekš treniņmačos bija labas sekmes, un varu tikai priecāties, ka ieguldītais darbs sāk atmaksāties," pēc mača teica uzvarētājs.

Tāpat šodien tika uzsākti divi 2. kārtas mači. Gan mačā starp Roniju O'Salivanu un Marku Allenu, gan duelī starp Dingu Junhui un Stīvenu Hendriju rezultāts pēc pirmās sesijas ir neizšķirts – 4:4.

     [+] [-]

, 2009-04-24 10:04, pirms 15 gadiem
Priekšpēdējais freims bija labs. Skatītāji kārtējo reizi satramdīja Magvairu!