Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Robertsons sagrauj Deivisu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Robertsons sagrauj Deivisu
Nīls Robertsons
Foto: Lauris Bērziņš

Pagaidām pārliecinošāko uzvaru 2009. gada pasaules čempionātā snūkerā izcīnījis austrālietis Nīls Robertsons, 1. kārtas mačā ar 10:2 pārspējot seškārtējo pasaules čempionu Stīvu Deivisu.

Jau pirmajā sesijā Deiviss nespēja uztaustīt spēles pavedienu, un viņa pieļautās kļūdas ne reizi vien sagandēja labas sērijas un izšķīra freima iznākumu par labu pretiniekam. Jāatzīmē gan, ka arī Robertsons brīžiem nospēlēja ne sevišķi pārliecinoši, taču Deivisa sniegums bija tik vājš, ka šajā gadījumā tas neko būtiski nemainīja. Robertsons deviņu freimu laikā spēja atzīmēties ar piecām sērijām, kas lielākas par 50 punktiem (73, 53, 69, 88 un 59), kamēr Deivisam tāda bija tikai viena (51), bet pēcāk viņš vienā piegājienā tā arī nespēja gūt vairāk par 25 punktiem. Likumsakarīgs arī rezultāts sesijas noslēgumā – 7:2 par labu Robertsonam.

Nekādi krasi pavērsieni nenotika arī mača turpinājumā, un Robertsons triju freimu laikā bez īpašām problēmām pielika punktu šai spēlei, vienā no freimiem atzīmējoties arī ar century breiku (125).

Preses konferencē Robertsons maz runāja par savu sniegumu, bet vairāk veltīja labus vārdus savam pretiniekam: "Stīvs nespēlēja tā, kā viņš varētu, tomēr atrašanās šeit viņa vecumā jau ir liels sasniegums. Viņa spēles tehnika joprojām ir apbrīnojama, un no tās iespējams daudz mācīties. Domāju, ka nākamajā sezonā viņam ir visas iespējas atgriezties TOP 16."

Savukārt Deiviss pauda nožēlu par savu spēli: "Esmu sarūgtināts, jo mans sniegums bija pilnīgi nekāds. Man vajadzēja iedvesmu, taču, lai pie tās tiktu, ir nepieciešams kaut nedaudz laba snūkera. Bet ja tu nospiedz slēdzi, bet nekas nenotiek, tad arī nekas labs nevar sanākt."

"Taču man joprojām patīk snūkers. Nespēju iedomāties, ko iegūtu, ja tomēr beigtu spēlēt. Savainojumus šajā sportā nevar gūt... Protams, var mest visu pie malas, ja kaut kas nenotiek, kā cerēts, bet tas nav risinājums. Labi, neesmu es TOP 16 spēlētāju skaitā, bet esmu TOP 32, kur citi spēlētāji nemaz nav bijuši, un varu būt ar to apmierināts," tā pārdomās par savu karjeru dalījās Deiviss.

     [+] [-]

, 2009-04-23 11:36, pirms 15 gadiem
Pagaidām pārliecinošākā uzvara!

     [+] [-]

, 2009-04-23 15:45, pirms 15 gadiem
Vakar pa atdhe.net noskatījos reklāmas rullīti par Deivisa karjeru 30 gadu garumā - no sākuma līdz jau pēdējo gadu kritumam (kas, loģiski, pienāk katram čempionam, lai cik žēl nebūtu). Tur vēl visi (Deivs, Ebdons - ar "astīti", Hendrijs u.c.) jauni, skaisti un dauzsološi.
Starp citu, šajā lapā var skatīties spēles tiešraidē.