Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Ķīnas derbijā pārāks Dings

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Ķīnas derbijā pārāks Dings
Dings Junhui
Foto: Lauris Bērziņš

2009. gada pasaules snūkera čempionāta nākamajā kārtā vietu nodrošinājis Ķīnas pirmais numurs Dings Junhui, 1. kārtas mačā ar rezultātu 10:8 pieveicot savu tautieti Liangu Venbo.

Šim mačam divu dienu garumā bija pievērsta lielākā pasaules uzmanība, jo tikai Ķīnā vien tam līdzi sekoja aptuvenu 100 miljonu skatītāju. Abiem ķīniešiem šī bija pirmā savstarpējā spēle profesionāla turnīra ietvaros.

Pasaules čempionātos abi spēlētāji startējuši ar mainīgām sekmēm. Gadu iepriekš Liangs savā debijas reizē aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam, kur ar 7:13 piekāpās nākamajam čempionam Ronijam O'Salivanam. Savukārt Dingam Šefīlda līdz šim nav bijusi tā veiksmīgākā vieta – viņam pasaules čempionātā nekad nav izdevies tikt tālāk par 2. kārtu. Pērn Dings pirmajā spēlē uzveica Marko Fu, bet pēc tam bija spiests atzīt Stīvena Hendrija pārākumu.

Mača pirmā sesija aizritēja palēni, jo spēlētāji samērā daudz kļūdījās šķietami vienkāršās situācijās, kā rezultātā spēle ievilkās vairāk nekā trīsarpus stundu garumā. Taču savu reizi gan vienam, gan otram gadījās arī pa kādai labai sērijai. Century breiki gan šoreiz izpalika, bet labākie sasniegumi bija Liangam (90 un 95). Pirmajai sesijai noslēdzoties, rezultāts 5:4 Dinga labā.

Šodien sekojošajā mača turpinājumā pirmo panākumu ar 58 punktu sēriju guva Dings, bet pēc tam ar 72 punktu breiku nodrošināja izšķirošo pārsvaru arī nākamajā freimā un panāca 7:4 savā labā. Taču arī Liangs saņēmās un nodemonstrēja savu potenciālu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Viņam izdevās rezultātu līdzsvarot, bet 91 punkta sērija 15. freimā jau ļāva izvirzīties priekšgalā. Dings uz to atbildēja ar century breiku 111 punktu apmērā, pēcāk ar 91 punkta sēriju atguva vadību, bet pēc tam ar 25 un 63 punktu lieliem breikiem nodrošināja uzvaru visā mačā ar 10:8.

Tagad Dingu čempionāta 2. kārtā atkal sagaida spēle ar Stīvenu Hendriju.

     [+] [-]

, 2009-04-21 16:01, pirms 15 gadiem
Vēlviens spēcīgs ķīnietis parādījies! Mačs bija spraigs, tas priecē!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-21 16:14, pirms 15 gadiem
Nu Liangs jau vispār kādu laiciņu kā parādījies . Brīnos gan, ka kļuvis tāds savaldīgāks, pagājušajā WC pret Roniju spēlēja praktiski bez atspēlēm un sita da jebkuru bumbu. Lai gan beigās tomēr norāvās un metās uz ambrazūras cenšoties nogriezt vidējā praktiski nereālu bumbinju, kas pēc tam gandrīz vai iekrita pretējā luzā.

  +2 [+] [-]

, 2009-04-21 16:15, pirms 15 gadiem
Ja pagaajusho gadu teicu, ka par Venbo nav veerts muti dzeseet, tad shogad vinjam progress fantastisks, atspeeles, seerijas, izejas, utt...... Tik zjeel, ka ar savu peedeejo sitienu biku visu skaistumu pabojaaja!

     [+] [-]

, 2009-04-22 20:31, pirms 15 gadiem
Tikko Dings Junhui parādijās un uzvarēja ķīnas open , vinju vel sauca uzvārdā , bet tad krievu komentatoram radās problēmas , un puisi sāka saukt gluži kā sētas suni...Bet man domāt , ka Dings Junhui varēs tikt šogad lidz 1/2....ja nervi turēs uzvarēt alkoholiki Hendriju...