Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Selbijs apspēlē Valdenu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Selbijs apspēlē Valdenu
Marks Selbijs
Foto: Lauris Bērziņš

Šefīldā notiekošā 2009. gada pasaules čempionāta snūkerā 1. kārtu pārvarējis Marks Selbijs. Viņš ar rezultātu 10:6 pieveica Rikiju Valdenu un nākamo maču aizvadīs pret Greiemu Dotu.

Selbijs un Valdens šosezon spēkus bija samērojuši divas reizes, un katra rēķinā bija pa panākumam. Valdens tika pie uzvaras "Shanghai Masters" pusfinālā [un vēlāk arī kļuva par turnīra uzvarētāju – L. B.], bet Selbijs par šo neveiksmi revanšējās "Masters" turnīra 1. kārtā. Trešais raunds sekoja "Crucible Theatre" telpās, un pēc vakar aizvadītās pirmās sesijas vadībā ar 6:3 bija izvirzījies Selbijs.

Šodien spēlētāji atsāka cīņu. Nekādas lielas pārmaiņas spēles ritējumā gan nenotika. Sesijas pirmajā freimā ar 127 punktu sēriju atzīmējās Selbijs un palielināja pārsvaru kopējā rezultātā. Valdens gan arī nepalika tukšā, taču viņam uzvaras freimos nāca ar lielāku piepūli, kamēr Selbijs mača turpinājumā sasniedza vēl divus century breikus (117 un 101). Pēdējais no tiem garantēja viņam vietu nākamajā kārtā.

"Nenospēlēju tā, kā gribētos," atzina Valdens. "Marks maču aizvadīja stabili, visu laiku turēja mani sasprindzinājumā, bija pārāks arī spēlē no aizsardzības."

Bet kopumā savu sniegumu šajā sezonā Valdens novērtēja ar "plus" zīmi: "Protams, sezonu varu uzskatīt par izdevušos. Šanhajā tiku pie pirmā titula, taču vienmēr jau gribas sasniegt vairāk. Diemžēl šoreiz Šefīldā nesanāca..."

Savukārt Selbijs bija apmierināts ar savu sniegumu, bet uzsvēra, ka spēle bijusi nedaudz smagāka emocionālā ziņā, jo ārpus arēnas abi ar Rikiju esot labi draugi. Tāpat Selbijs cerīgi raugās uz turnīra turpinājumu. Tiesa, no sava nākamā pretinieka Greiema Dota viņš sagaida sīvu pretestību, ņemot vērā, ka skots šobrīd cīnās par palikšanu nākamās sezonas TOP16 spēlētāju pulkā.

"Tas noteikti nebūs viegls mačs, taču es kā vienmēr centīšos darīt visu, kas manos spēkos, lai uzvarētu. Ja spēlēšu kā šodien, tad man ir labas izredzes uz panākumu," teica Selbijs.

  +2 [+] [-]

, 2009-04-20 20:30, pirms 15 gadiem
Tas jau bija gaidāms. Viens no favorītiem viņš ir nepārprotami.

     [+] [-]

, 2009-04-20 21:00, pirms 15 gadiem
Leopold, - Tev baigi sakarīgs koments sanaacaa...

     [+] [-]

, 2009-04-20 21:00, pirms 15 gadiem
ielikšu TEv plusu! (ja kas- zini, tas no manis)

  -1 [+] [-]

, 2009-04-20 21:10, pirms 15 gadiem
Paldies Pavelniek Žēl, ka Pols Hanters aizgāja Nav man favorīta vairs sen.