Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Fu pārliecinoša uzvara pār Sveilu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Fu pārliecinoša uzvara pār Sveilu
Marko Fu
Foto: Lauris Bērziņš

2009. gada pasaules čempionāta snūkerā 1. kārtu pārliecinoši pārvarējis Marko Fu, ar rezultātu 10:4 sakaujot Džo Sveilu. Fu sāncensis nākamajā kārtā tiks nosakidrots mačā starp Šonu Mērfiju un Endrjū Higinsonu.

Iepriekšējā gada čempionāts Fu nebija veiksmīgs, un jau pirmajā mačā viņš piedzīvoja zaudējumu (9:10 pret Dingu). Turpretim Sveilam liktenīga izrādījās 2. kārta, kur saspringtā cīņā ar 12:13 viņš piekāpās čempionāta lielākā pārsteiguma autoram Liangam Venbo.

Fu un Sveila dueļa pirmie freimi aizritēja līdzīgi. Kļūdu nebija daudz, un spēlētāji gandrīz katru radušos izdevību pārvērta izšķirošās sērijās. Bet rezultāts pirmās sesijas noslēgumā – 5:4 par labu Fu.

Vakara sesijā gan sekoja pārmaiņas... Ļoti pārliecinoši spēli atsāka Fu, uzreiz atzīmējoties ar century 111 punktu apjomā. Nākamo panākumu Honkongas pārstāvim izdevās gūt daudz līdzīgākā spēlē, kad Sveils atzina sakāvi pēc Fu nejauša snūkera un tam sekojošās paša pieļautās kļūdas. Bet 20 un 55 punktu sērijas deva uzvaru Fu jau trešajā freimā pēc kārtas – 8:4.

Pamatīgā trillerī izvērtās 13. freims. Vispirms neliela sērija padevās Fu, bet pēc tam laba izdevība noslēgt freimu savā labā radās Sveilam, kas ļautu saglabāt kaut niecīgas izredzes. Diemžēl viņa sērija aprāvās pie 62 punktiem, pēc tam Marko Fu panāca izlīdzinājumu, bet nedaudz vēlāk raidīja lūzā arī melno bumbu un izrāva uzvaru freimā ar 69:62, tādējādi nonākot soļa attālumā no uzvaras visā mačā. Arī pēc nelielā pārtraukuma nekas būtiski nemainījās. Sveils tā arī nespēja atrast savu spēles ritmu un galarezultātā bija spiests atzīt sakāvi ar 4:10.

"Šodien spēlēju labi, un bija patīkami to apzināties. Arī vakarā izdevās saglabāt tikpat augstu spēles līmeni, tāpēc varu būt apmierināts ar paveikto," savu sniegumu komentēja Fu.

Savukārt Sveils nespēja slēpt sarūgtinājumu par piedzīvoto zaudējumu, un tā arī īsti nemācēja rast izskaidrojumu savām neveiksmēm: "Nezinu, kāpēc tā notika. Esmu ļoti sarūgtināts. Ikreiz, kad kļūdījos, atstāju uzbrukuma iespējas Marko. Man bija jātrāpa vismaz četras bumbas, es to neizdarīju un samaksāju ar četriem zaudētiem freimiem. Bet arī tā mēdz notikt."

"Šī sezona man bijusi smaga, taču jāpacenšas no tās paņemt to pozitīvo, kas bijis, un jādzīvo tālāk," piebilda Sveils.

Marko Fu sāncensis nākamajā kārtā noskaidrosies mačā starp Šonu Mērfiju un Endrjū Higinsonu.

Citā spēlē starp Džo Periju un Džeimiju Koupu pēc pirmās sesijas vadībā ar 5:4 izvirzījies Perijs.

     [+] [-]

, 2009-04-21 08:48, pirms 15 gadiem
vai kaads zin kaa pirmajaa kartaa nospeleeja LEE?

     [+] [-]

, 2009-04-21 09:04, pirms 15 gadiem
Wednesday 22 April

1000
Ryan Day (Wal) v Stephen Lee (Eng)

1900
Ryan Day (Wal) v Stephen Lee (Eng)

     [+] [-]

, 2009-04-21 09:50, pirms 15 gadiem
Domāju, ka tālāk par pusfinālu Fu netiks, lai gan ļoti to vēlētos. Spēlētājs ļoti labs, bet kaut kā neveicās viņam...

     [+] [-]

, 2009-04-21 10:42, pirms 15 gadiem
to Nothing

jaa izradaas shis tikai riit speelees...

     [+] [-]

, 2009-04-21 16:17, pirms 15 gadiem
Varbuut naakoshais pasaules chempions!