Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Sergejevs uzvar "Rīgas Kausā"

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Sergejevs uzvar "Rīgas Kausā"
Sergejs Sergejevs
Foto: Lauris Bērziņš

Ar Latvijas čempiona Sergeja Sergejeva uzvaru piektdien noslēdzies Latvijas snūkera čempionāta 3. posms "Rīgas Kauss 2011". Turnīra finālā Sergejevs ar 5:0 pieveica Jāni Bindži.

Turnīra nolikums paredzēja, ka reitinga pirmo astoņu vietu īpašnieki jau garantējuši vietas astotdaļfinālā, savukārt pārējiem spēlētājiem bija jāspēlē kvalifikācija. Novembra beigās spēlētāji uzsāka grupu turnīru, kura noslēgumā 16 labākie kvalificējās izslēgšanas spēļu pirmajai kārtai. Kvalifikāciju pārvarējušo spēlētāju vidū bija arī valmierietis Jānis Bindže, kurš Latvijas reitinga turnīros nebija spēlējis kopš pagājušā gada maija. Savā apakšgrupā viņš ieņēma 3. vietu. Turnīra turpinājumā Bindže aizkļuva līdz finālam, apspēlējot Inesi Lukaševsku, Pēteri Ermansonu un Elviju Melni, bet pusfinālā gūstot virsroku arī pār Annu Prisjažņuku, kurai iepriekš bija zaudējis apakšgrupas mačā.

Finālā ar Bindži spēkiem mērojās Latvijas čempions Sergejs Sergejevs, kurš bija pārvarējis Gata Taubes, Māra Kaļvas un Jurija Belozjorova pretestību. Pirms diviem gadiem Bindže un Sergejevs jau bija spēlējuši "Rīgas Kausa" finālā, un toreiz sīvā cīņā ar 5:4 pārāks bija pēdējais.

Šoreiz gan spraiga spēkošanās izpalika, un ar rezultātu 5:0 (73-23, 77-30, 43-27, 47-18, 57-43) uzvaru izcīnīja Sergejevs. Uzvarētāja rēķinā arī labākais turnīra breiks – 53 punkti.