Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Čempionu duelī vadībā Viljamss

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Čempionu duelī vadībā Viljamss
Marks Viljamss
Foto: Lauris Bērziņš

2009. gada pasaules čempionātā snūkerā divu pasaules eksčempionu Stīvena Hendrija un Marka Viljamsa cīņā pirmo sesiju labāk aizvadījis un priekšgalā ar rezultātu 5:4 izvirzījies pēdējais.

Ne velti pēc pasaules čempionāta izlozes šis mačs tika uzskatīts par vienu no perspektīvākajiem un iespējami aizraujošākajiem, jo šeit spēki bija jāsamēro septiņkārtējam pasaules čempionam Stīvenam Hendrijam un divu čempionātu uzvarētājam Markam Viljamsam. Spēle pirmajā sesijā pilnībā attaisnoja uz to liktās cerības.

Sākot ar pirmo freimu, Hendrijs ķērās vērsim pie ragiem un izveidoja labu augsni maksimālajai sērijai. Viņš izspēlēja deviņas sarkanās bumbas kombinācijā ar melno, taču nākamā sarkanā nepadevās. Līdz ar to breiks apstājās pie 72 punktu atzīmes, taču bija ielikts labs pamats uzvarai freimā. Nedaudz vēlāk panākumu Hendrijs nostiprināja ar 27 punktu sēriju. Viljamss gan vēl devās pie spēles galda, bet ne jau lai mēģinātu ko glābt, vienkārši iesildīšanā nolūkos. Treniņu Viljamss pabeidza ar breiku 21.

Mača 2. freimā vairākas reizes pie labām izdevībām tika Viljamss, taču allaž tās nespēja izmantot. Reizes trīs viņš nespēja trāpīt lūzā melno bumbu no izdevīgām pozīcijām, un šīs neveiksmes nosvēra svaru kausus par labu pretiniekam.

Nākamie divi freimi jau aizritēja daudz raitāk. Vispirms ar 75 punktu sēriju pie panākuma tika Viljamss, bet Hendrijam pietika ar 61 punktu, lai, nelielajā pārtraukumā dodoties, garantētu sev vadību ar 3:1.

Pēc pārtraukuma Viljamsa neveiksmīgs snūkerošanas mēģinājums ļāva Hendrijam ar pāris nelielām sērijām panākt jau 4:1. Tomēr turpinājumā spēles raksturs mainījās... Ar katru freimu savu sniegumu uzlaboja Viljamss. Ar 57 punktu sēriju viņš izcīnīja savu otro panākumu, tad ar 44 un 38 punktu lieliem breikiem pietuvojās viena freima attālumā, bet pēcāk ar 66 punktu sēriju 8. freimā panāca izlīdzinājumu (4:4). Arī sesijas pēdējā freimā iniciatīva piederēja Viljamsam, un, uzvarot ceturtajā freimā pēc kārtas, viņš sesiju noslēdza savā labā ar 5:4.

Hendrijs un Viljamss otro sesiju aizvadīs rīt (19. aprīlī) plkst. 21:00 pēc Latvijas laika.

Citā mačā starp Bariju Hokinsu un Greiemu Dotu vadībā ar 5:4 izvirzījies Hokinss. Bet duelī, kurā tikās Rorijs Makleods un Marks Kings, bija daudz pozicionālas cīņas, tāpēc spēlētāji pārtērēja pirmajai sesijai atvēlēto laiku, kā rezultātā no deviņiem paredzētajiem freimiem tika izspēlēti tikai seši. Šajā mačā rezultāts pagaidām neizšķirts – 3:3.