Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

O'Salivans Šefīldā sāks pret Bingemu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

O'Salivans Šefīldā sāks pret Bingemu
Ronijs O'Salivans
Foto: Lauris Bērziņš, eSports.lv

Šodien notikusi 2009. gada pasaules čempionāta snūkerā izloze. Pamatturnīra 1. kārtā pašreizējā pasaules čempiona Ronija O'Salivana pretinieks būs Stjuarts Bingems. Tāpat sagaidāmi arī citi interesanti dueļi.

O'Salivanam, kurš pērn finālā ar rezultātu 18:8 pieveica Alisteru Kārteru, sava titula aizstāvēšana būs jāsāk pret pasaules 21. numuru Stjuartu Bingemu, kurš 2000. gada pasaules čempionāta 1. kārtā pieveica 1999. gada čempionu Stīvenu Hendriju.

Pats Bingems cer, ka viņam izdosies sagādāt pārsteigumu arī šoreiz: "Protams, izloze ir smaga, bet iespējams, ka 1. kārtā ar Roniju vēl ir iespējams cīnīties."

"Spēlēt "Crucible Theatre" pret Roniju – tas noteikti būs viens no spilgtākajiem mirkļiem manā karjerā. Šeit esmu spēlējis pret Hendriju, pagājušogad es pārspēju Stīvu Deivisu. Vienmēr esmu gribējis spēlēt pret labākajiem labākajās turnīru norises vietās. Atmosfēra būs fantastiska."

"Ar Roniju aizvadām treniņspēles divas reizes nedēļā. Viņš gan vairāk uzvar, taču es nekad nepadodos. Šobrīd jūtos ļoti atvieglots, ka vispār varēšu spēlēt Šefīldā," piemetina Bingems.

Par vienu no aizraujošākajiem dueļiem 1. kārtā solās būt mačs starp diviem eksčempioniem Stīvenu Hendriju un Marku Viljamsu. Abi tikušies 1999. gada čempionāta finālā, un toreiz Hendrijs tik pie sava septītā (patlaban pēdējā) pasaules čempiona titula. Šobrīd divkārtējais čempions Viljamss jau izkritis no labāko sešpadsmitnieka, bet čempionātā vietu nodrošināja, pēdējā kvalifikācijas kārtā ar 10:5 uzveicot Tomu Fordu.

Pirmo reizi profesionālo turnīru ietvaros tiksies divas Ķīnas cerības – Dings Junhui un Liangs Venbo. Dings uzvarējis trijos reitinga turnīros, bet pasaules čempionātos nekad nav ticis tālāk par 2. kārtu. Savukārt Liangs pērn savā debijas reizē aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Vēl viena snūkera leģenda Stīvs Deiviss, kurš izšķirošajā kvalifikācijas mačā ar 10:8 pārspēja Lī Spiku, pamatsacensību 1. kārtā pretiniekos ieguvis austrālieti Nīlu Robertsonu.

Atgādinām, ka šīgada pasaules čempionāts no 18. aprīļa līdz 4. maijam norisināsies Šefīldā (Anglija).

2009. gada pasaules čempionāta snūkerā 1. kārtas izloze

Ronijs O'Salivans – Stjuarts Bingems
Marks Allens – Martins Goulds
Pīters Ebdons – Naidžels Bonds
Raiens Dejs – Stīvens Lī
Džons Higinss – Maikls Holts
Džo Perijs – Džeimijs Koups
Greiems Dots – Barijs Hokinss
Marks Selbijs – Rikijs Valdens
Šons Mērfijs – Endrjū Higinsons
Marko Fu – Džo Sveils
Dings Junhui – Liangs Venbo
Stīvens Hendrijs – Marks Viljamss
Alisters Kārters – Džerārds Grīns
Nīls Robertsons – Stīvs Deiviss
Marks Kings – Rorijs Makleods
Stīvens Magvairs – Džeimijs Burnets

Informāciju sagatavoja
"World Snooker" preses dienests

  +6 [+] [-]

, 2009-03-11 20:00, pirms 15 gadiem
Nevaru vien sagaidiit kad saaksies,sieva atkal ar mani divas nedeeljas nerunaas

     [+] [-]

, 2009-03-11 21:21, pirms 15 gadiem
Njā daži pāri ir vienkārši ideāli:

Stīvens Hendrijs – Marks Viljamss ( klasika, tur pat nav ko piebilst. Divi čempioni. Ja abi būs formā, tad šij vajadzētu būt snookera paraugstundai)

Nīls Robertsons – Stīvs Deiviss ( abi spēlētāji ar lielisku humora izjūtu, kas nekautrējas to nodemonstrēt arī pie snookera galda. kāds humors ir teju vai 100% garantēts)

     [+] [-]

, 2009-03-11 21:44, pirms 15 gadiem
Viens no pasaules labakajiem atkal iziet laukuma

     [+] [-]

, 2009-03-11 22:00, pirms 15 gadiem
Shogad tureeshu iishkjus par Marku un Niilu!

     [+] [-]

, 2009-03-12 15:04, pirms 15 gadiem
Slīpais rakstīja: Shogad tureeshu iishkjus par Marku un Niilu!
Kingu, Selbiju, Viljamsu vai Alenu, vai par visiem Markiem?