Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Lesterā zināmi pusfinālisti

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Lesterā zināmi pusfinālisti
Rikijs Valdens

Anglijas pilsētā Lesterā notiekošā "Pro Challenge Series" 3. posma snūkera turnīrā noskaidroti visi četri pusfinālisti. Tie ir: Rikijs Valdens, Džo Džogia, Džads Tramps un Roberts Miliknss.

Iepriekš jau ziņojām par turnīra 1. kārtas rezultātiem, bet šodien tika izspēlētas vēl divas kārtas, kā arī ceturtdaļfināli.

Pārliecinošāko sniegumu arī otrajā sacensību dienā turpināja demonstrēt pasaules ranga 20. numurs Rikijs Valdens. Pēc vakar izcīnītās sausās uzvaras pār Maiku Dannu viņš 2. kārtā guva vēl vienu identisku panākumu, šoreiz ar 4:0 pārspējot Džimiju Robertsonu un iekļuva 3. kārtā, kur tikās ar Džeimiju Koupu.

Arī Koups nebija konkurents Valdenam un bija spiests piekāpties ar 1:4. Bet ievērības cienīgs ir fakts, ka visos piecos šī mača freimos tika fiksēti century breiki. Koupa rēķinā 129 punktus liels breiks, bet Valdens atzīmējās ar 100, 105, un divām 102 punktu sērijām. Jāatzīst, ka līdz šim turnīrs kopumā bijis visai bagāts ar ievērojamiem breikiem– divās dienās sasniegti 22 century. Pagaidām labākā no tām ir 140 punktu liela un pieder jau iepriekš pieminētajam Valdenam. Ja šo sasniegumu turnīra pēdējā dienā neviens cits nepārspēs, 26 gadus vecais spēlmanis no Česteras tiks pie 500 mārciņu lielas prēmijas par labāko breiku. Protams, viņam pašam vēl ir iespējas uzlabot šo sēriju.

Tāpat Valdenam būs izdevība pacīnīties par nedaudz lielākām naudas balvām un turnīra uzvarētāja titulu. Pusfinālā viņa sāncensis būs indiešu izcelsmes spēlētājs, ranga 63. numurs Džo Džogia (īstajā vārdā Šailešs Džogia). Ceļā uz finālu Džogia apspēlēja Stīvenu Lī, tad 18 gadus veco velsiešu talantu Maiklu Vaitu, bet pēc tam arī Rodu Louleru un Pīteru Lainsu.

Pusfinālā iekļuvis arī šķietami labi formā esošais Džads Tramps, kurš pāgājušajā nedēļā Premjerlīgas ietvaros pieveica Roniju O'Salivanu. Cīņā par vietu finālā viņam nāksies samērot spēkus ar Robertu Milkinsu.

Gan pusfinālā, gan finālā mači aizritēs līdz pieciem uzvarētiem freimiem (best of 9).

Izmantotie resursi:
www.worldsnooker.com