Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Snūkera elites viesošanās Rīgā noslēdzas ar pasaules čempiona Selbija triumfu

Rolands Eliņš

Snūkera elites viesošanās Rīgā noslēdzas ar pasaules čempiona Selbija triumfu
Marks Selbijs
Foto:AFP/Scanpix

Rīgā notiekošajā snūkera turnīrā "Riga Open", kas ir Eiropas tūres pirmais posms, uzvaru svinējis Marks Selbijs, kurš ir pašreizējais pasaules čempions snūkerā. Selbijs finālā atspēlējās no 0:3 un pieveica Marku Alenu, kuru nebija uzvarējis četrās spēlēs pēc kārtas.

"Riga Open" savā dalībnieku klāstā pulcēja teju visus labākos snūkera meistarus, izņemot Roniju O`Salivanu un Dinu Junhui. Visiem Latvijas pārstāvjiem - Mārim Volajam, Tatjanai Vasiļjevai, Rodionam Judinam un Jānim Bindžem- sacensības beidzās jau pirmajā dienā, taču diži ilgāk dalību turnīrā neturpināja arī viens no galvenajiem favorītiem austrālietis Nīls Robertsons, kurš zaudēja ceturtajā kārtā.

Savukārt līdz finālam nokļuva divi Britu salu pārstāvji - Marks Alens no Ziemeļīrijas un Marks Selbijs no Anglijas. Alens pusfinālā bija pārspējis Entoniju Magilu (4:3), kurš ceturtdaļfinālā pārsteidzoši pieveica Džadu Trampu. Otrajā pusfinālā ranga otrais numurs Selbijs ar 4:0 pieveica Beriju Hokinsu.

Abu finālistu starpā pēdējās četrās cīņās bija uzvarējis šobrīd pasaules ranga desmitajā vietā esošais Alens, kurš spēles sākumā spēra drošus soļus pretim uzvarai arī šodien, izrādoties pārāks pirmajos trīs freimos (3:0). Sīvi aizvadīts ceturtais freims deva uzvaru Selbijam, kurš sāka atspēlēties un no 0:3 panāca neizšķirtu. Izšķirošajā septītajā freimā vadībā izvirzījās Alens (33:0), taču sekoja Selbija 63 punktu breiks, kas noveda pie uzvaras freimā un visā spēlē.

Šī ir pirmā reize, kad Latvijā norisinājies tik augstas raudzes turnīrs snūkerā, un Latvijas Biljarda federācija to uzskata par ļoti nozīmīgu soli šī sporta veida attīstībā. Pagājušā gada nogalē Daugavpilī norisinājās pasaules čempionāts snūkerā amatieriem.

Izmantotie resursi:
World Snooker | Home

  +6 [+] [-]

, 2014-08-10 22:21, pirms 10 gadiem
Ja raadiitu, piem, ltv7 tad runatu latviski(es taa pieljauju)bet par cik tas eurosport ru. Tad jau laikam logiski.
Slēpts komentārs: Sentis Paukštello

  +4 [+] [-]

, 2014-08-10 22:28, pirms 10 gadiem
Daugava86 rakstīja: Ja raadiitu, piem, ltv7 tad runatu latviski(es taa pieljauju)bet par cik tas eurosport ru. Tad jau laikam logiski.
Lai nu kā, bet tāpat nepatīkami, ka Latvijā notiekošs turnīrs tiek pasniegts 2 valodās - angļu un krievu...

 +17 [+] [-]

, 2014-08-10 22:42, pirms 10 gadiem
Par maz Latvijas mediji atspoguļoja šo notikumu

  +4 [+] [-]

, 2014-08-10 22:43, pirms 10 gadiem
njā, tas bija sīkums, bet ļoti nepatīkams. mani kaut varēja paaicināt, būtu par velti nointervējis

  -3 [+] [-]

, 2014-08-10 22:57, pirms 10 gadiem
Nekad neesmu par to lai rus valoda no LV puses izskan starptautiskā kontekstā, bet nu šeit kaut ko grūti pārmest (nezinot iekšieni). Ja Latvijā snooker lietas bīda krievs, tad grūti tur kaut ko pārmest. Kaut ko pateica latviski, bet maz. Publika ar šķiet vairums bija krievi.

Svarīgāk man liekas bija redzēt pasaules top čaļus Rīgā, nevis cepties par to kas to visu vada. Protams, labāk būtu ja tas būtu latviešu pasākums.

  +3 [+] [-]

, 2014-08-10 23:18, pirms 10 gadiem
Raicha rakstīja: Nekad neesmu par to lai rus valoda no LV puses izskan starptautiskā kontekstā, bet nu šeit kaut ko grūti pārmest (nezinot iekšieni). Ja Latvijā snooker lietas bīda krievs, tad grūti tur kaut ko pārmest. Kaut ko pateica latviski, bet maz. Publika ar šķiet vairums bija krievi.

Svarīgāk man liekas bija redzēt pasaules top čaļus Rīgā, nevis cepties par to kas to visu vada. Protams, labāk būtu ja tas būtu latviešu pasākums.
Pēc tā, cik maz applausu skanēja pēc krieviski norunātajiem tekstiem, var secināt, ka nemaz tik daudz krievu skatītājos tur nebija. Gan jau standarta 50:50, tāpat kā Rīgā...

  +1 [+] [-]

, 2014-08-10 23:21, pirms 10 gadiem
KillerLoop rakstīja: Pēc tā, cik maz applausu skanēja pēc krieviski norunātajiem tekstiem, var secināt, ka nemaz tik daudz krievu skatītājos tur nebija. Gan jau standarta 50:50, tāpat kā Rīgā...
Tapēc ka visi izplaudējās jau tad, kad viss tika pateikts angliski. Vai nu tapēc, ka pieraduši plaudēt uzreiz pēc runātāja vai arī tiešām saprata, ko Selbijs/Alens teica.

  -1 [+] [-]

, 2014-08-10 23:27, pirms 10 gadiem
Baigi skaisti Allens izvilka spēli ! Pilnīgi bija prieks skatīties . Baigi žēl ,ka ltv7 nēparraidija šo pasākumu !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-08-10 23:39, pirms 10 gadiem
Nu es taču zin tur es arī skatijos !
elmaars rakstīja: Par Eirosportu rādīja.

  +6 [+] [-]

, 2014-08-11 01:56, pirms 10 gadiem
No organizētājiem gribētu dzirdēt, cik liels bija skaits pa dienām un kopējais?

  +2 [+] [-]

, 2014-08-11 02:57, pirms 10 gadiem
ja interesē intervijas arī pašmāju mēlē - skataties pool8.lv

  +6 [+] [-]

, 2014-08-11 08:25, pirms 10 gadiem
Paldies par turnīru, bet apbalvošanas ceremonija bija zem katras kritikas. Nepietiek ar to ka Riga Open in Latvia tiek tulkots krieviski - pat to nevar pienācīgi iztulkot. Arī ceremonija bija bez svinīgās noskaņas ar kaut kādām pauzēm. Nožēlojami.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2014-08-11 09:32, pirms 10 gadiem
Ļoti nepatīkami, ka Siņicina intervijas ar Allenu un Salivanu tika tulkotas krievu valodā. Rīgā notiek turnīrs un noslēgumā galvenā valoda ir krievu...
bija ļoti nepatīkami.

  +6 [+] [-]

, 2014-08-11 10:12, pirms 10 gadiem
turnīrs bija ļoti aizraujošs un arī fināls ar cienīgu sižetu. Žēl M.Allenu, bet nu pats jau vainīgs, ka vairākkārt kļūdījās nevainīgās situācijās. Toties čempions parādīja, kā jāatspēlējas un ka var izvilkt maču no 0:3.
Daudz neredzēju Siņicina iepr.runāšanas, bet noslēgums bija zem katras kritikas, nepārdomāts, krievisks, principa dēļ vajadzēja tulkot arī latviski, tagad lielākā daļa profu, kas pirmo reizi bija atspērušies līdz Rīgai, domās, ka te viss notiek tikai un vienīgi krievu mēlē.
Žēl, vēl jo vairāk tāpēc, ka Siņicins ļoti labi runā arī latviski, kā viņš pats teica radioSWH, labāk nekā angliski. Tas tiesa, viņa angļu mēle bija tipiskā krievu akcentā.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-11 11:08, pirms 10 gadiem
Arēna Rīga
sramli rakstīja: Kur tas fests norisinājās?

     [+] [-]

, 2014-08-11 14:57, pirms 10 gadiem
Vai varat, lūdzu, izstāstīt snukera mazzinītim, kāpēc fināla sestajā freimā pēc tam, kad Selbijs kaut ko pateica tiesnesim, freims tika atsākts no jauna? Komentētājs šo ekšenu neuzskatīja pat par pieminēšanas vērtu, bet man ļoti gribētos zināt, kāds tam bija iemesls. Kādos gadījumos tā atļauts, vajag, vēlams darīt? Kaut kāda bumba kaut kur ne tā nostājās? Kas tur īsti notika??

  +1 [+] [-]

, 2014-08-11 15:06, pirms 10 gadiem
pool8.lv rakstīja: ja interesē intervijas arī pašmāju mēlē - skataties www.pool8.lv
Paldies par informāciju, vismaz kaut ko no intervijām varēja redzēt. Bet pašmāju medijiem patiešām milzīgs FUI! Ne katru dienu un pat ne katru gadu Rīgā iespējams vērot tāda līmeņa turnīrus.

  +3 [+] [-]

, 2014-08-11 16:59, pirms 10 gadiem
Ilzeze rakstīja: Vai varat, lūdzu, izstāstīt snukera mazzinītim, kāpēc fināla sestajā freimā pēc tam, kad Selbijs kaut ko pateica tiesnesim, freims tika atsākts no jauna? Komentētājs šo ekšenu neuzskatīja pat par pieminēšanas vērtu, bet man ļoti gribētos zināt, kāds tam bija iemesls. Kādos gadījumos tā atļauts, vajag, vēlams darīt? Kaut kāda bumba kaut kur ne tā nostājās? Kas tur īsti notika??
Kā izskaidroja šī turnīra vienīgais Latvijas snūkera tiesnesis G.Taube situācija bija sekojoša: viena no sarkanajām bumbām atradās tik pat kā lūzā, savukārt baltā bumbiņa atradās otrpus piramīdai, kas neļāva izdarīt precīzu sitienu pa bumbu lūzā, tādā veidā Selbis balto bumbiņu piesita klāt piramīdai lai Alanam nebūtu pozīcijas. Pēc šī izpildījuma abi sportisti no sākuma saskatījās savā starpā un tad Selby pateica tiesnesim ka ne viņš ne Alan neriskēs sist aŗā piramīdu. Tas nozīme ka skatītājiem būtu jāvēro ilga bakstīšanās at piramīdā esošajām bumbiņām un par cik sestais freims bija tik tiko uzsākts - tiesnesis pārkārtoja bumbas pa jaunam. Pūla disciplīnā šādu situāciju sauc par "PATA situāciju", ka abi dalībnieki apzināti taisa kļūdas, vai arī nerisina bumbu pozīciju uz galda.
Cerams ka Ilzeze saprati

  +1 [+] [-]

, 2014-08-14 13:06, pirms 10 gadiem
pool8.lv rakstīja: Kā izskaidroja šī turnīra vienīgais Latvijas snūkera tiesnesis G.Taube situācija bija sekojoša: viena no sarkanajām bumbām atradās tik pat kā lūzā, savukārt baltā bumbiņa atradās otrpus piramīdai, kas neļāva izdarīt precīzu sitienu pa bumbu lūzā, tādā veidā Selbis balto bumbiņu piesita klāt piramīdai lai Alanam nebūtu pozīcijas. Pēc šī izpildījuma abi sportisti no sākuma saskatījās savā starpā un tad Selby pateica tiesnesim ka ne viņš ne Alan neriskēs sist aŗā piramīdu. Tas nozīme ka skatītājiem būtu jāvēro ilga bakstīšanās at piramīdā esošajām bumbiņām un par cik sestais freims bija tik tiko uzsākts - tiesnesis pārkārtoja bumbas pa jaunam. Pūla disciplīnā šādu situāciju sauc par "PATA situāciju", ka abi dalībnieki apzināti taisa kļūdas, vai arī nerisina bumbu pozīciju uz galda.
Cerams ka Ilzeze saprati
Sirsnīgs paldies.

     [+] [-]

, 2014-09-11 22:05, pirms 10 gadiem
Piedāvājam visā Latvijā konsultēt vecākus, skolas, pašvaldības, klubus par bērnu un jauniešu apmācību un attīstību visu veidu Biljardā!
Cue Sport LV sadarbojas ar sertificētiem snukera un pool spēles treneriem.
Konsultējam biljarda zāles iekārtošanā, pareiza inventāra izvēlē, iegādē, uzstādīšanā!

Jūsu,

Cue Sport LV
Cue Sport LV - viss biljardam: biljarda kijas,...