Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

2010. gads snūkera eksperta skatījumā

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

2010. gads snūkera eksperta skatījumā
Pols Koljērs

Noslēdzies viens gads un sācies nākamais. Svarīgākos 2010. gada notikumus snūkerā jau apskatījām. Tomēr, kā uz to raugās lielajam snūkeram pietuvinātas personas? To Sportacentrs.com vaicāja snūkera tiesnesim Polam Koljēram.

Nosauciet gada pozitīvāko un negatīvāko notikumu snūkerā.
Pozitīvākais notikums pagājušajā gadā bija jaunās [Pasaules Biljarda un snūkera asociācijas] valdes ievēlēšana. Tā jau ir pieņēmusi vairākus veiksmīgus lēmumus spēles attīstībā. Tajos ietilpst "Players Tour Championship" posmu organizēšana Eiropā, savlaicīgāka turnīru plānošana, ārēji finansētu turnīru skaita palielināšana, pretkorupcijas orgāna izveidošana.

Džona Higinsa iekrišana laikraksta ["News of the world"] izliktajās lamatās laikam arī būs tas vienīgais nepatīkamais notikums.

Ko vēlaties sagaidīt 2011. gadā? Vai būtu nepieciešamas kādas izmaiņas (turnīros, noteikumos un tml.)?
Ceru, ka snūkers līdz ar tā popularizēšanu un pieaugošajām spēlēšanas iespējām kļūs spēcīgāks. Turnīru formātos izmaiņas šobrīd jau notiek. Vai tās būs bijušas veiksmīgas, parādīs gaidāmais "Welsh Open". Noteikumu sakarā gribētos, lai tiktu pārskatīts push shot likums, jo pašreizējā kontekstā tas nedarbojas.

Kuru Jūs nominētu par gada spēlētāju un kāpēc?
Vairāki spēlētāji 2010. gadā ir uzrādījuši labus rezultātus. Gan Metjū Stīvenss, gan Marks Viljamss pamazām sākuši atgūt formu. Tāpat arī Higinss pēc atgriešanās spēlējis trijos finālos, divos no tiem, ieskaitot Apvienotās Karalistes čempionātu, arī uzvarējis. Tomēr manā skatījumā gada spēlētāja titulu ar savu teicamo spēli pasaules čempionātā divu nedēļu garumā būtu pelnījis Nīls Robertsons. Uzskatu, ka ārvalstu spēlētājiem klājas daudz smagāk, jo jāspēlē tālu prom no mājām. Bet Nīla uzvara bija lieliska – gan viņam pašam, gan snūkeram citā kontinentā.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-04 00:59, pirms 13 gadiem
respekt, kā var dabūt kolēru uz interviju? crondon parkā esi tagad?

  +1 [+] [-]

, 2011-01-04 01:10, pirms 13 gadiem
Šoreiz aprobežojos ar moderno tehnoloģiju piedāvātajām iespējām.

     [+] [-]

, 2011-01-04 08:40, pirms 13 gadiem
Manā skatījumā gada labākais spēlētājs Higinss. Pēc diskvalifikācijas vienkārši fantastiski nospēlēts un kā uzvarēja no bezcerīgas situācijas, tas vienkārši pats par sevi runā, ka ir un būs labākais Higinss.