Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Mackeviča pasaules čempionāta debijā pārliecinoši piekāpjas 14. raketei

Ints Megnis
Ints Megnis

Mackeviča pasaules čempionāta debijā pārliecinoši piekāpjas 14. raketei
Ineta Mackeviča. Foto no sportistes Facebook profila

Latvijas vienīgā profesionālā skvoša spēlētāja Ineta Mackeviča sestdien debitēja pasaules čempionātā, tomēr samierinājās ar samērā pārliecinošu neveiksmi pasaules 14. raketei.

Čikāgā notiekošajās sacensībās Mackeviča ar rezultātu 5:11, 3:11, 7:11 piekāpās indietei Jošnai Činapai, kura gan pasaules rangā ieņem 14. vietu, gan arī turnīrā ir izlikta ar šo numuru. Mackeviča pasaules rangā atrodama 64. pozīcijā.

Tiesības startēt pasaules čempionātā izcīnīja 64 labākie vīriešu un sieviešu skvoša spēlētāji. 56 labākie kvalificējās saskaņā ar 2019. gada janvāra Pasaules skvoša rangu, bet astoņi ir uzaicinātie spēlētāji, kuri uzvarējuši pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīros, kā arī pasaules junioru čempioni. Ja kādam no šiem 8 spēlētājiem vietu čempionātā garantē vieta rangā vai kāds nevar piedalītiqes, tiek uzaicināti pēc reitinga nākamie spēlētāji. Tieši šāda iespēja dalībai turnīrā pavērās Mackevičai, kura pirms mēneša PSA pasaules rangā atrodās 63. pozīcijā.

Jau pirms izlozes bija skaidrs, ka pirmajā pasaules čempionāta spēlē Mackevičai nāksies cīnīties ar kādu no pirmajām 32 rangā esošajām spēlētājām. Pasaules čempionāta formāts paredz izstāšanos līdz ar pirmo zaudēto spēli.

Šī gada pasaules čempionāts ir vēsturē pirmais skvoša turnīrs, kura balvu fonds sasniedzis miljonu dolāru.

Mackeviča ir deviņkārtēja Latvijas čempione skvošā un vienīgā Latvijas profesionālā skvoša spēlētāja. Skvošu viņa sāka spēlēt Liepājā, kur savulaik spēlējusi arī tenisu. Pašlaik treniņu bāze profesionālo prasmju attīstīšanai Mackevičai ir Vācijā.

     [+] [-]

, 2019-02-24 11:45, pirms 5 gadiem
Kur notiek šis Pasaules čempionāts?