Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Noskaidrotas Rīgas un Rīgas rajona sportiskākās klases

Andrejs Siliņš

Noskaidrotas Rīgas un Rīgas rajona sportiskākās klases
Foto: Jauniešu organizācija "Avantis"

28. aprīlī ZZ Čempionāta pusfinālā Rīgā spraigās sacensībās starp 40 klasēm jeb vairāk nekā 1000 skolēniem, tika noskaidrotas sportiskākie galvaspilsētas jaunieši, kuri piedalīsies ZZ Čempionāta lielajā finālā.

Par Rīgas un Rīgas rajona pusfināla uzvarētājiem kļuva Rīgas Centra humanitārās vidusskolas 8.a klase un Rīgas Tehniskās koledžas profesionālās vidusskolas 11. klase. Turklāt vienā no aizraujošākajām ZZ Čempionāta disciplīnām – spēka pārbaudījumā - tika pārspēts pagājušajā nedēļā Talsu pusfinālā uzstādītais rekords. Rīgas Pilsētas Pļavnieku ģimnāzijas 10.s klases skolēns savu klasesbiedreni spēja uz rokām noturēt 25 minūtes, par 2 minūtēm pārspējot iepriekšējo rekordu.

Pasākumā dalībniekiem līdzi juta un par sportisku atmosfēru rūpējās ZZ Čempionāta galvenais sporta skolotājs Ufo, kā arī Zelta Zivtiņas varoņi. Rīgas pusfināla noslēgumā katrā no klašu grupām (6.- 8. klase un 10. – 11. klase) tika noskaidroti uzvarētāji, kas piedalīsies ZZ Čempionāta lielajā finālā 6. jūnijā Rīgā un cīnīsies ne tikai par sportiskākās klases titulu, bet arī ceļojumu uz saulaino Itāliju un citām vērtīgām balvām.

ZZ Čempionāta ceturtajā pusfinālā Rīgā 6. – 8. klašu grupā, uzvaru guva Rīgas Centra humanitārās vidusskolas 8.a klase, savukārt godpilnajā otrajā vietā ierindojās Rīgas Franču liceja 8.a klase. Abas klases saņēmu iespēju cīnīties par sportiskākās klases titulu ZZ Čempionāta Lielajā finālā Rīgā.

”Mūsu klasē mācās ļoti talantīgi cilvēki. Kad visi sanākam kopā, varam kalnus gāzt! Esmu pārliecināta, ka tieši mēs uzvarēsim Lielajā ZZ Čempionāta finālā 6.jūnijā!” atklāj Rīgas Centra humanitārās vidusskolas 8.a klases pārstāve Agnese.

10 -11.klašu grupā labākie bija Rīgas Tehniskās koledžas profesionālās vidusskolas 11.klase (EL-2), aiz sevis atstājot Rīgas 6.vidusskolas 11.a klasi. Pirmo divu vietu ieguvēji balvās saņēma īpašus čemodānus, pilnus ar dāvanām no Zelta Zivtiņas.

Kā jau ierasts, arī šoreiz ZZ Čempionāta žūrija skolēniem piešķīra dažādas pārsteiguma balvas – gan par atraktīvāko un neparastāko klases noformējumu, gan visinteresantāko klases saukli. Balvas par labāko noformējumu šoreiz saņēma Jūrmalas sākumskolas “Atvase” 6.a klase un Rīgas 93.vidusskolas 10.a klase. Par labāko un draudzīgāko komandas saukli balvu saņēma Iļģuciema vidusskolas 7.klase un Rīgas pilsētas 3.ģimnāzijas 11.f klase.

Pasākuma laikā īpašas pārsteiguma balvas dāvāja arī ZZ Čempionāta draugi un atbalstītāji. Ergo simpātiju balva aizceļoja uz Rīgas 49.vidusskolas 7.b klasi un Rīgas 64.vidusskolas 10.b klasi, ISIC simpātiju balvu saņēma Rīgas Centra humanitārā vidusskolas 8.b klase un Rīgas 94.vidusskolas 11.b klase. Savukārt Ilustrētās Zinātnes simpātiju balva tika Āgenskalna ģimnāzijas 8.c klasei un Āgenskalna Valsts ģimnāzijas 10.klasei, Actimel simpātiju balvu ieguva Rīgas Angļu ģimnāzijas 6.d klase un Rīgas 46.vidusskolas 10.a klase, Adidas futbola stafetes balvu saņēma Rīgas Teikas vidusskolas 8.a klase un Āgenskalna Valsts ģimnāzija 10.klase, Mangaļu simpātiju balva tika piešķirta Rīgas Kristīgās vidusskolas 6.klasei un Rīgas 99.vidusskolas 10.a klasei, bet Radio SWH simpātiju balva tika Rīgas 94.vidusskolas 8.b klasei un Mārupes vidusskolas 11.a klasei. Tallink skolotāju konkursā par uzvarētājiem 6.-8.klašu grupā tika atzīta Rīgas Centra Humanitārā vidusskola 8.a klases skolotāja Zane Kalniņa un 10.-11.klašu grupā Rīgas 90.vidusskolas 11.a klases skolotāja Dzintra Porozova.

Nākamais ZZ Čempionāta pusfināla posms notiks jau rīt, 30.aprīlī plkst.14:00, Kuldīgā, vieglatlētikas manēžā (adrese: Dzirnavu ielā 13).

ZZ Čempionāta pusfināli Zelta Zivtiņas seriāla jauniešu un sporta skolotāja Ufo vadībā notiks vēl 5 Latvijas pilsētās: 30. aprīlī Kuldīgā, 5. maijā Cēsīs, 7. maijā Valmierā, 10. maijā Jēkabpilī, 12.maijā Jelgavā. ZZ Čempionāta fināls notiks 6. jūnijā Rīgā. Lielākajai daļai no ZZ Čempionāta pusfināla posmiem būs iespējams sekot līdzi arī LNT raidījumā „Tautas Balss”.

Jūsu pārlūkprogrammā šis attēls varētu nebūt redzams.

ZZ Čempionātu organizē priekšapmaksas sarunu karte Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju Avantis. Tā mērķis ir popularizēt sportu kā azartisku, interesantu un veselīgu laika pavadīšanas veidu.