Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Noskaidrotas pirmās Vidzemes novada sportiskākās klases

Andrejs Siliņš

27. aprīlī Vidzemes Olimpiskajā centrā kopā ar Ufo, ZZ seriāla jauniešiem, Lieni Šomasi un pasaules čempionu aukliņlēkšanā Badiju Lī no ASV, norisinājās skolēnu sporta un kultūras festivāla "ZZ Čempionāts – Rādi Klasi!" pirmais Vidzemes pusfināls. Katrā klašu grupā tika noskaidrotas divas klases, kas dosies uz lielo finālu 31. maijā Rīgā, Vērmanes dārzā.

6. – 8. klašu grupā otro vietu izcīnīja Baumaņu Kārļa Viļķenes pamatskolas 8. klase, savukārt spēcīgākie pirmajā Vidzemes pusfinālā bija Smiltenes ģimnāzijas 8.d klase. 10. – 11. klašu grupā labākie šajā posmā bija Smiltenes ģimnāzijas 11. b klase, viņiem sekoja mājinieki Valmieras Viestura vidusskolas 10.b klase. Visas šīs klases saņēma čemodānus pilnus ar dāvanām no Zelta Zivtiņas, kā arī ZZ Čempionāta krekliņus un kliņģerus. Bez balvām nepalika arī trešo vietu ieguvēji.

„Fantastiski! Labs pasākums priekš klases – mēs saliedējāmies. Kārtīgi gatavosimies finālam. Nodosim uguņus!” emociju pārņemts bija Valmieras Viestura vidusskolas 10.b klases kapteinis Oskars Goba.

Specbalvas par vislabāko noformējumu šajos posmos saņēma Blomes pamatskolas 7. klase un Valmieras pārgaujas ģimnāzijas 10.d klase. Savukārt par labākajiem saukļiem tika atzīti Lazdonas pamatskolas 6. klases un Smiltenes ģimnāzijas 10.a klases sagatavotie mājasdarbi, par ko arī šo klašu skolēni saņēma labumus no Zelta Zivtiņas.

Spilgtākos ZZ Čempionāta Vidzemes pirmā pusfināla mirkļus un jauniešu sportisko azartu, visai klasei cenšoties izcīnīt ceļa zīmi uz finālu Rīgā 31.maijā Vērmanes dārzā, varēsiet vērot jau šo sestdien, 2.maijā, plkst.13, LTV7, raidījumā “Rādi klasi!”.

Valmierā ar savu klātbūtni sacensības pagodināja domes priekšsēdētājs Inesis Boķis, kas uzrunāja un palīdzēja apbalvot jaunos sportistus. Šis posms pulcēja 858 dalībnieku. Otrs Vidzemes pusfināls norisināsies jau šodien, 28. aprīlī Cēsu sporta hallē (Piebalgas 18). Sacensību sākums pl 15:00. Vienu no pasākuma atbalstītājiem Cēsu pilsētas domi pārstāvēs tās izpilddirektors Jānis Rozenbergs.

Festivālu „ZZ Čempionāts – Rādi klasi!” organizē: jauniešu organizācija „Avantis” un Latvijā populārākā priekšapmaksas karte „Zelta Zivtiņa”. Festivāla mērķis ir popularizēt sportu kā azartisku, interesantu un veselīgu laika pavadīšanas veidu. Paralēli šīm sacensībām šogad norit arī Zelta Zivtiņas SMS ātrrakstīšanas čempionāts sadarbībā ar Nokia, kura aicināts piedalīties ikviens. Katrā posmā ir iespēja balvās laimēt jaunu mobilo telefonu un aksesuārus no Nokia, kā arī kvalificēties finālam, kurā būs iespēja cīnīties par galveno balvu - 1000 latiem.

Vairāk informācijas: zzcempionats.lv