Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Skolēnu pavasara krosā rekordliels dalībnieku skaits

Jānis Pārums

Skolēnu pavasara krosā rekordliels dalībnieku skaits
Jeļena Prokopčuka apsveic laureātes
Foto: LSSF

25.aprīlī Rīgā, sporta centrā "Anniņmuiža" ar vairāk kā tūkstotis skolēnu līdzdalību no visas Latvijas noslēdzās lielākās pavasara sacensības skolēniem "Pavasara kross".

„Man prieks, ka dalībnieku skaits palielinās ar katru gadu. Skriešana ir viens no galvenajiem veselības stūrakmeņiem. Tā kā daudziem ieradumiem pamati tiek ielikti skolā, tad skolu kross ir lieliska izdevība pilnveidot savas skriešanas iemaņas un tādējādi stiprināt savu veselību,” skolu krosu nozīmi izvērtēja J.Prokopčuka.

Latvijas Skolu sporta federācijas (LSSF) ikgadējais „Pavasara kross” tika organizēts jau 61.reizi un šogad atsaucība ir necerēti liela. Lai popularizētu veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, šogad sacensībās varēja piedalīties ne tikai katra rajona labākās, bet ikviena Latvijas skola.

Pavasara krosā dalībnieki startēja sešās vecuma grupās no 1988. līdz 1998.dzimšanas gadam dažādās distancēs - no 500m līdz 3000m skrējieniem. Par uzvarētājiem prestižākajā vidusskolu grupā jau tradicionāli kļuva Jēkabpils 3.vidusskola. Arī 2. un 3.vietu aizņēma skolas no Latgales novada. Tomēr kopumā par uzvarētājiem ir kļuvuši jaunieši no visas Latvijas, apliecinot, ka spēcīgi skrējēji mācās visā Latvijā.

Garlaicīgi nebija ne dalībniekiem, ne skolotājiem, jo LSSF bija sarūpējusi arī dažādas papildus sportiskas un izklaidējošas aktivitātes. Sadarbībā ar „Asics” ikviens varēja saņemt konsultācijas pareizu skriešanas apavu izvēlē un pilnveidot deju prasmes kopā ar deju grupas „Aggressive” meitenēm. Paralēli izklaidēties „Fructis” matu veidošanas darbnīcā vai pārbaudīt savu meistarību „Laimas” konkursos „Esi aktīvs”.

„Izvērtējot pasākuma rezultātus, LSSF vēlreiz pārliecinājās par šādu pasākumu nepieciešamību Latvijas skolēniem, un šī gada laikā rūpīgi strādās pie vēl vairāku līdzīgu pasākumu sērijas izveidošanas un realizēšanas,” ar pasākuma secinājumiem dalījās LSSF prezidents Māris Simanovičs.

Sacensību rezultāti pieejami LSSF mājaslapā

Informāciju sagatavoja:
Artūrs Slišāns, sacensību organizators, LSSF stratēģisko projektu vadītājs