Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Jaunatnes ziemas olimpiādē 82 skolu komandas

Andrejs Siliņš

6. un 7.februārī Ērgļos jau četrpadsmito reizi notiks Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiāde, kurā startēs 82 skolu komandas no 15 pašvaldībām. Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādi organizē Latvijas Olimpiskā komiteja sadarbībā ar Ērgļu novada domi un Izglītības un zinātnes ministriju.

Sacensības notiks sešos sporta veidos – biatlonā, slēpošanā, kalnu slēpošana, snovbordā, slidošanā un hokejā, kur startēs 776 dalībnieki.

Distanču slēpošanās uz startu dosies 210 dalībnieki, snovbordā – 177, kalnu slēpošanā – 117, biatlonā 105, hokejā – 101 un slidošanā – 66. Savukārt Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes pirmās sacensības kamaniņu sportā noslēdzās 1.februārī.

Ērgļu novada domes priekšsēdētājs Guntars Velcis apliecināja, ka Ērgļi ir gatavi uzņemt sacensību dalībniekus ar uzmundrinošu novēlējumu - Sports glābs pasauli. Gatavību gaidāmajām 6. un 7.februāra sacensībām apliecināja arī Ērgļu vidusskolas, kultūras nama, arodvidusskolas, Lido kalna un Briežkalna pārstāvji.

Katrs olimpiādes dalībnieks saņems piemiņas suvenīrus ar Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes simboliku. Sacensību uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji katrā vecuma grupā balvās saņems olimpiādes medaļas un LOK diplomus. Savukārt trīs labākās skolas saņems kausu, diplomu un sertifikātu sporta inventāra iegādei.

Sacensībām pieteikušās

Aizkraukles rajons – 1 komanda, 23 dalībnieki
Alūksnes rajons – 2 skolu komandas, 13 dalībnieki
Cēsu rajons – 11 skolu komandas, 117 dalībnieki
Daugavpils – 3 skolu komandas, 17 dalībnieki
Gulbene – 1 skolu komanda, 8 dalībnieki
Jelgava – 2 skolu komandas, 24 dalībnieki
Jūrmala - 1 skolu komanda, 1 dalībnieks
Krāslavas rajons - 2 skolu komandas, 15 dalībnieki
Madonas rajons - 7 skolu komandas, 146 dalībnieki
Ogres rajons - 2 skolu komandas, 6 dalībnieki
Rīga - 30 skolu komandas, 284 dalībnieki
Rīgas rajons - 8 skolu komandas, 52 dalībnieki
Valkas rajons - 4 skolu komandas, 34 dalībnieki
Valmieras rajons - 7 skolu komandas, 16 dalībnieki
Ventspils - 1 skolu komanda, 20 dalībnieki

Informāciju sagatavoja
LOK nodibinājums
"Olimpisko sacensību aģentūra"