Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Loids - "Giro d'Italia" kalnu karalis

Loids - "Giro d'Italia" kalnu karalis
Metjū Loids
Foto: AFP/Scanpix

"Omega Pharma-Lotto" riteņbraucējs Metjū Loids vienu posmu pirms daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" noslēguma nodrošinājis kalnu karaļa titulu, par 15 punktiem apsteidzot tuvāko sekotāju Ivanu Baso.

"Es biju iztērējis visus spēkus, kad sasniedzu finiša līniju pēdējā posmā. Taču emocijas ņēma virsroku, uzzinot, ka esmu ieguvis pietiekoši daudz punktu, lai paturētu zaļo krekliņu," priecīgi noteica Loids. "Jau pirms "Giro" sākuma izlēmu nesacensties par kopvērtējuma līdera godu. Tas bija pareizs lēmums."

Loids zaļo krekliņu, kas apliecina kalnu līdera godu, spēja noturēt no 6. līdz 18. etapam, bet atguva 20. posmā. Austrāliešu riteņbraucējs triumfēja šā gada "Giro d'Italia" 6. etapā, taču kopvērtējumā no līdera Ivana Baso atpaliek par vairāk nekā divām stundām un atrodas 50. pozīcijā.

"Giro d'Italia" vairs palicis tikai viens etaps - 15 kilometru garš individuālais posms, kas ved pa Veronas ielām.

Kalnu klasifikācija

VSportists (Valsts)KomandaPunkti
1.Matthew Lloyd (Aus)Omega Pharma-Lotto56
2.Ivan Basso (Ita)Liquigas-Doimo41
3.Johann Tschopp (Swi)Bbox Bouygues Telecom38
4.Cadel Evans (Aus)BMC Racing Team35
5.Michele Scarponi (Ita)Androni Giocattoli25
6.Ludovic Turpin (Fra)AG2R La Mondiale20

Izmantotie resursi:
cyclingnews.com



Slēpts komentārs: Māris Grinbergs

     [+] [-]

, 2010-05-30 16:47, pirms 14 gadiem
Austrālijas riteņbraucēji, skatoties Giro d'Italia, personīgi mani ļoti pārsteidza - 3 dažādi sportisti uzvarēja atsevišķus velotūres posmus, kā arī austrālietis ir kalnu karalis!!!
Prieks par to, ka arvien vairāk valstu iekļūst pasaules riteņbraukšanas elitē!

  +3 [+] [-]

, 2010-05-31 16:42, pirms 14 gadiem
Eriksrudzitis rakstīja: Austrālijas riteņbraucēji, skatoties Giro d'Italia, personīgi mani ļoti pārsteidza - 3 dažādi sportisti uzvarēja atsevišķus velotūres posmus, kā arī austrālietis ir kalnu karalis!!!
Prieks par to, ka arvien vairāk valstu iekļūst pasaules riteņbraukšanas elitē!
Labrīt! Austrāļi vienmēr ir bijuši labi riteņbraucēji, gan šosejā, trekā un bmx.