Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Saramotins dramatiskā 205 kilometru cīņā izcīna Latvijas čempiona titulu

Saramotins dramatiskā 205 kilometru cīņā izcīna Latvijas čempiona titulu
Cīņa par zeltu Latvijas čempionātā
Foto: Jeļizaveta Iļjina

Svētdien Dobelē noslēdzās trīs dienu garais Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Grupas braucienā vīriem 205 kilometru garajā distancē valsts čempiona titulu izcīnīja "IAM Cycling" komandas pārstāvis Aleksejs Saramotins, bet starp U23 vīriem nepārspēts palika Krists Neilands, kurš absolūtajā vērtējumā bija otrais. Tikmēr veterānu grupu absolūtajā vērtējumā nepārspēts palika Ivo Viļumovs.

Lieliski laika apstākļi, daudz smaidīgu cilvēku, vairāk nekā 100 dažāda vecuma sportisti, 200 kilometru gara distance. Tas viss svētdien bija sastopams Dobelē, kur norisinājās Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā grupas braucienos elites, U23 un senioru grupu vīriem. Dobelē pulcējās teju visi labākie valsts riteņbraucēji, bet sacensības vēroja kupls līdzjutēju skaits.

Elites un U23 vīri sacentās 205 kilometru garajā distancē, kas sadalīta septiņos apļos. Ik apli riteņbraucēji izbrauca cauri starta un finiša zonai, ļaujot aktīvi līdzjutējiem just līdzi saviem favorītiem. Pirmajā aplī jau no starta izveidojās pirmais nopietnais atrāviens, kurā iesaistījās 10 braucēji, viņu vidū arī Toms Skujiņš ("Hincapie Racing team"), pagājušā gada čempions Andris Vosekalns, Emīls Liepiņš, Armands Bēcis (visi "Rietumu – Delfin"), Viesturs Lukševics ("Alpha Baltic/ Maratoni"), Rihards Bartuševics ("Sportlife Cycling team"). Abi vienīgie mūsu profesionāļi – Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins – kopā ar citiem sportistiem distances sākumā ļāva atrāvienam iegūt piecu minūšu vadību.

Tuvojoties izšķirošajiem notikumiem, ievērojami aktivizējās Smukulis, Saramotins, Krists Neilands, Māris Bogdanovičs un Andris Smirnovs. Piecinieks aizbēga no līdzbraucējiem un sāka ķert līderus. Tikmēr sacensību galvgalī izveidojās trīs sportistu atrāviens – Skujiņš, Lukševics un Liepiņš. Visi pēdējie pavērsieni notika pēdējā aplī, kura sākumā tehniska neveiksme piemeklēja Liepiņu.

10 kilometrus pirms finiša tika noķerts līderu duets – Skujiņš, Lukševics. Pēdējos kilometros atrauties centās Smukulis, Saramotins un citi. Jau iebraucot starta un finiša zonā, kad vadībā bija septiņu braucēju grupiņa, nelielā vadībā atradās Saramotins, kuram cieši sekoja Neilands un Smirnovs. Lai kā abi “Rietumu – Delfin” riteņbraucēji necentās, apsteigt 33 gadus veco Saramotinu viņiem neizdevās. Septīto gadu pēc kārtas Aleksejs kļuva par Latvijas čempionu un turpmāk viņa "IAM Cycling" komandas kreklu rotās Latvijas karoga krāsas. Uzvarētāja laiks distancē bija 4 stundās un 48 minūtēs.

Tāds pats laiks arī vicečempionam Kristam Neilandam un viņa komandas biedram Andrim Smirnovam. Labāko sešiniekā iekļuva arī Toms Skujiņš, Māris Bogdanovičs un Gatis Smukulis, kurš paveica ļoti lielu darba apjomu, lai likvidētu Skujiņa atrāvienu.

U23 grupā pārliecinošs triumfs "Rietumu – Delfin" pārstāvim Neilandam. Liels panākums arī "NN Sporta kluba" braucējam Raivim Sarkanam, kurš bija otrais, kā arī trešās vietas ieguvējam Deinam Kaņepējam ("Rietumu – Delfin").
Spraigas sacensības notika veterānu grupās 30 un 60 kilometru garajās distancēs. Absolūtajā vērtējumā triumfēja Ivo Viļumovs, apsteidzot komandas biedrus no "Evelo team" – Kristapu Knopu un Māri Kalveršu. Savās vcuma grupās uzvarēja Viļumovs, Kalveršs, Ģirts Vēvers, Egons Rozenfelds, Aldis Pundurs, Jānis Bruzinskis, Ivars Roķis, Valdis Andiņš, Vismants Caune un Vladislavs Tjarve.

Latvijas čempionāts, grupas brauciens vīriešiem

VSportistsKomandaLaiks
1.A. SaramotinsIAM Cycling4:48.00
2.K. NeilandsRietumu-Delfin/RRS
3.A. SmirnovsRietumu-Delfin
4.T. SkujiņšHincapie Racing Team
5.M. BogdanovičsAlpha Baltic-Maratoni.lv
6.G. SmukulisKatusha+0:00.04
7.V. LukševičsAlpha Baltc-Maratoni.lv+0:00.16
8.R. BartušēvičsRRS/Grīva+0:02.47
9.R. RitumsEvelo Team+0:07.27
10.E. LiepiņšRietumu-Delfin

Izmantotie resursi:
LRF

     [+] [-]

, 2015-06-28 16:57, pirms 9 gadiem
Es jau neko, bet viens noklīdušais ķēra aizvēju aiz mašīnas, īsti godīgi nav, bet ar visu to pusmiris minās

     [+] [-]

, 2015-06-28 18:34, pirms 9 gadiem
Delfiniem laba punktu raza sodien cempionatos.LV 2,3 vieta,Igaunija 6 vieta Prusam,jagaida Rumanija gala protokols.

ja nu kas LV 4 v.Toms Skujins Hincapie
5v.Maris Bogdanovics Alpha Baltic
6v.Gatis Smukulis Katusha

     [+] [-]

, 2015-06-28 21:09, pirms 9 gadiem
Rietumu bankai daudz sportistu..

     [+] [-]

, 2015-06-28 21:57, pirms 9 gadiem
Es tikai domāju, kur tika atrasti 200km kvalitatīva ceļa mūsu valstī

     [+] [-]

, 2015-06-28 22:18, pirms 9 gadiem
Ernijzz rakstīja: Es tikai domāju, kur tika atrasti 200km kvalitatīva ceļa mūsu valstī
izlasi rakstu...aplu pasakums

     [+] [-]

, 2015-06-29 00:14, pirms 9 gadiem
Ernijzz rakstīja: Es tikai domāju, kur tika atrasti 200km kvalitatīva ceļa mūsu valstī
Kur kur ! Dobeles pusē

     [+] [-]

, 2015-06-29 09:07, pirms 9 gadiem
Kāpēc visu laiku rakstā min mūsu 2 profesionālos braucējus - Skujiņš un vairāki citi tak arī ir!
Ja domāti pro world tour komandu veči, tad tā arī jānorāda.

     [+] [-]

, 2015-06-29 10:48, pirms 9 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Kāpēc visu laiku rakstā min mūsu 2 profesionālos braucējus - Skujiņš un vairāki citi tak arī ir!
Ja domāti pro world tour komandu veči, tad tā arī jānorāda.
tie kas lasa un seko, to tāpat saprot. tei kas neko nesaprot, arī izlasot rakstu saprot, ka šie divi vienīgie ir pro līmeņa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja