Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

LRF treneru padome rosinās stingrākus noteikumus par riteņbraucēju apsteigšanu uz ceļiem

LRF treneru padome rosinās stingrākus noteikumus par riteņbraucēju apsteigšanu uz ceļiem
Publicitātes foto

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) šosejas un MTB treneru padomes ārkārtas padomes sēdē šodien tika noteikti vairāki ierosinājumi drošības uzlabošanai uz valsts autoceļiem. Kā viens no būtiskākajiem ierosinājumiem ir noteikt stingrākus nosacījumus autovadītājiem par to, kādā attālumā būtu jāapsteidz riteņbraucēji grupas un individuālajos treniņos.

Pēc ceļu satiksmes negadījuma, kurā pagājušajā nedēļā cieta Rīgas Riteņbraukšanas skolas jaunie riteņbraucēji, tika sasaukta ārkārtas LRF šosejas un MTB treneru padomes sēde. Dienas kārtībā tika izskatīts jautājums par esošo situāciju uz ceļiem treniņu laikā un lietām, kas padarītu grupu un individuālās nodarbības drošākas. Vienlaikus visi treneri vienprātīgi norādīja, ka Garkalnē notikušais negadījums ir ārkārtas nelaimes gadījums, kur trenera un sportistu darbībā pārkāpumi nekādā veidā nav saskatāmi.

Lai uzlabotu drošību uz ceļiem, treneru padome Ceļu satiksmes drošības direkcijai iesniegs priekšlikumu par nepieciešamību noteikt stingrākus noteikumus autovadītājiem par to, kādā distancē un intervālā ir jāapsteidz organizētā treniņu grupa, vai arī individuāls riteņbraucējs. Kā norādīja treneru padomes priekšsēdētājs Ernests Pūce, tad autovadītāji ļoti bieži apsteidz riteņbraucējus treniņu laikā, bīstami tuvā intervālā. Vairākkārt tikai riteņbraucēju sagatavotība un veiksmīga apstākļu sakritība ir paglābusi no negadījuma. LRF treneru padome rosinās uz galvenajiem autoceļiem, par kuriem pārvietojas riteņbraucēji, izvietot ceļa zīmes, kas norādīs par to, kādā intervālā un distancē ir jāapsteidz riteņbraucēji.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Igo Japiņš norādīja, ka būtu jāizveido vēl ciešāka sadarbība ar valsts policiju par papildus drošības noteikumiem, kas uzlabotu drošību uz ceļiem. Kā vienu no uzlabojamajiem punktiem, I. Japiņš minēja atstarojošās vestes, kas būtu jāievieš riteņbraucējiem treniņu laikā, īpaši rudens un pavasara laikā. Tāpat I. Japiņš aicinās valsts policiju daudz lielāku uzmanību pievērst smago automašīnu braukšanas kultūrai pret riteņbraucējiem. Latvijas profesionālā šosejas riteņbraucēja Gata Smukuļa treneris Jānis Veide izteica priekšlikumu, ka veicot apjomīgus ceļu remontdarbus, drošības nolūkos būtu jādomā par infrastruktūras paplašināšanu, ieļaujot veloceliņu izbūvi.

Padomes sēdes laikā treneri arī pārskatīja un veica labojumus 2007. gadā izstrādātajā LRF nolikumā par organizēto treniņu grupu nodarbībām. Treneri arī deva vairākus priekšlikumus, no kuriem daļa arī tiks ņemti vērā. Viens no tiem ir par to, ka pavadošā automašīna treniņa laikā atrodas priekšā, vai aizmugurē riteņbraucēju grupai. Braucot aiz riteņbraucēju grupas, pavadošā automašīna ieņem ceļa labās puses joslas kreiso daļu.

     [+] [-]

, 2015-11-02 18:58, pirms 8 gadiem
Nu spītīgi kā āži. Atkal meklē vainu citos, paši balti un pūkaini. Nu kā jau vienmēr velosipēdisti.

     [+] [-]

, 2015-11-02 19:32, pirms 8 gadiem
Vo vo. Brauc pa bikernieku trasi cik uziet nevis kā auni barā pa autoceliem. Ta jau tur bardaks ir. Vel šitie kauko sprēgā

     [+] [-]

, 2015-11-03 13:42, pirms 8 gadiem
^^ Šie komentētāji laikam Rietumeiropā nav bijuši