Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Atceļ prestižas velosacensības, jo diviem Itālijas komandas pārstāvjiem konstatē koronavīrusu

Atceļ prestižas velosacensības, jo diviem Itālijas komandas pārstāvjiem konstatē koronavīrusu
AAE tūre. Foto: Zumapress/Scanpix

Apvienoto Arābu Emirātu daudzdienu velobrauciens ticis atcelts piektajā posmā, jo diviem itāliešiem, kuri vienā no Itālijas komandām strādā par apkalpes locekļiem, tika konstatēts "Covid-19" vīruss.

Negaidīti noslēgušās Pasaules tūres daudzdienas sacensības Apvienotajos Arābu Emirātos. AAE tūre tika atcelta pēc piektā no septiņiem posmiem. Šāds lēmums pieņemts, jo diviem itāliešiem, kuri vienā no Itālijas komandām strādā par apkalpes locekļiem, tika konstatēts "Covid-19" vīruss. Vienīgā, kas startē AAE tūrē, ar Itālijas licenci ir pro kontinentālā komanda "Vini Zabù - KTM".

"Lēmums pieņemts, lai nodrošinātu visu sacensību dalībnieku drošību. Drošība ir pati galvenā prioritāte," sacīja organizatori. Šobrīd pilnīgi visi sacensību dalībnieki - sportisti, apkalpojošais personāls un paši organizatori - tiek pārbaudīti, lai ierobožetu potenciālo vīrusa izplatīšanos.

Viesnīca, kurā dzīvo žurnālisti, braucēji un citi ar sacensībām saistītie, ir ierobežota no pārējās vides. Nevienam nav atļauts pamest viesnīcu pirms zināmi veselības pārbaužu rezultāti.

AAE tūri organizē "RCS Sport", kuru sacensību klāstā ir Itālijā notiekošās "Giro d'Italia", "Milāna-Sanremo", Tirēnas-Adrijas tūre, "Strade Bianche", "Il Lombardia" u.c. velobraucieni. Par šo sacensību iespējamo atcelšanu tika ziņots pirms dažām dienām.

Līdz ar to pirmo reizi Pasaules tūres daudzdienu velobraucienā par čempionu kļuva britu riteņbraucējs Adams Jeitss, otro vietu izcīnīja slovēnis Tadejs Pogačars, bet trešo vietu ieņēma Kazahstānas čempions Aleksejs Lutsenko. Tika atcelts sestais un septītais posms, kur par uzvaru, visticamāk, cīnītos sprinteri.

Oficiālais sacensību organizatoru paziņojums

     [+] [-]

, 2020-02-28 11:17, pirms 4 gadiem
Lai arī Pasaules tūres sacensības, grūti tās nosaukt par prestižām — ļoti īsa vēsture, naftas dolāri un vairumam komandu kā iesildīšanās sezonai.

Bet protams, ļoti nozīmīga ziņa, 150 top riteņbraucēji iebāzti vienā viesnīcā. Turklāt profesionālu sportistu imunitāte bieži vien ir zema.