Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Koronavīrusa dēļ varētu atcelt "Giro d'Italia" un "Milānu-Sanremo"

Koronavīrusa dēļ varētu atcelt "Giro d'Italia" un "Milānu-Sanremo"
Velobraucējs Itālijā. Foto: EPA/Scanpix

Koronavīruss pēdējā laikā sāk strauji izplatīties arī Itālijā, tādējādi apdraudot riteņbraukšanas sacensību norisi. "Strade Bianche", "Milāna-Sanremo", Tirēnas-Adrijas tūre un pat "Giro d'Italia" varētu nenotikt, medijiem paziņoja sacensību organizatori.

Pēdējās dienās Itālijā - galvenokārt Lombardijas reģionā - tiek veikti pasākumi, lai ierobežotu koronavīrusa izplatību. 23. februāra vakarā Itālijā bija reģistrēti 155 elpceļu vīrusa "Covid-19" infekcijas gadījumi, kā arī trīs cilvēku nāve. Valdība atcēla visus sporta pasākumus Lombardijas un Veneto apgabalos. Mācības skolās un augstskolās atceltas arī Pjemontas (pie Francijas robežas) un Friuli (pie Austrijas un Slovēnijas robežām) apgabalos.

Itālija pagaidām ir viena no līderēm ar koronavīrusu inficēto skaitā. Līdere ar 2619 nāvēm un vairāk nekā 79000 reģistrētiem inficēšanās gadījumiem ir Ķīna.

Pavasarī Itālijā tradicionāli notiek Pasaules tūres viendienu un daudzdienu velobraucieni. 7. martā paredzēta "Strade Bianche", no 11. līdz 17. martam - Tirēnas-Adrijas tūre, bet 21. martā jānotiek sezonas pirmajam monumentam "Milānai-Sanremo". Tomēr prestižo velobraucienu norise šobrīd ir apdraudēta. Velobraucienu organizatori visvairāk satraukušies par "Milāna-Sanremo", kas noris vistuvāk vīrusa skartajam reģionam.

Par sacensību norisi tiks lemts, ņemot vērā vīrusa izplatību un situācijas kontrolētību. Toskānas reģionā, kur noris "Strade Bianche", pagaidām viss ir labi, bet organizatori joprojām ir piesardzīgi ar prognozēm. Pagaidām nav rezerves plāna, lai sarīkotu "Milānu-Sanremo". Saīsināt velobraucienu par trim ceturtdaļām būtu neprāts, lai izvairītos no vīrusa skartajām zonām.

Koronavīrusa dēļ jau tika atcelta Hainaņas tūre, kā arī divas ķīniešu komandas izstājās no Langkavi tūres, kas noris Malaizijā. Pagājušajā nedēļā UCI paziņoja par aprīlī un maijā Ķīnā notiekošo sacensību atcelšanu, kā arī tiks veiktas pārbaudes braucējiem un apkalpes locekļiem no vīrusa māktajām valstīm.

Izmantotie resursi:
https://www.corriere.it/sport/20_fe...

     [+] [-]

, 2020-02-24 21:37, pirms 4 gadiem
Ļoti sportiska reportāža. "Itālija pagaidām ir viena no līderēm ar koronavīrusu inficēto skaitā. Līdere ar 2619 nāvēm un vairāk nekā 79000 reģistrētiem inficēšanās gadījumiem ir Ķīna."

     [+] [-]

, 2020-02-24 22:07, pirms 4 gadiem
M rakstīja: Ļoti sportiska reportāža. "Itālija pagaidām ir viena no līderēm ar koronavīrusu inficēto skaitā. Līdere ar 2619 nāvēm un vairāk nekā 79000 reģistrētiem inficēšanās gadījumiem ir Ķīna."
Un ja nebūtu tā rindkopa, tad nezinātāji varētu jautāt, kādā sakarā Itālijā jāatceļ sacensības, tā taču Ķīnas problēma 😎