Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kontadoram trešais "Vuelta a Espana" triumfs

Rolands Eliņš

Kontadoram trešais "Vuelta a Espana" triumfs
Alberto Kontadors
Foto: AP/Scanpix

Šodien pēdējais prestižās velotūres "Vuelta a Espana" posms, kurā ar atsevišķu startu tika veikti nedaudz mazāk nekā desmit kilometri, nespēja neko mainīt kopvērtējuma galvgalī, un par uzvarētāju tika kronēts spānis Alberto Kontadors, kuram šis ir trešais "Vuelta a Espana" tituls.

Alberto Kontadors kājas lūzuma dēļ nespēja pabeigt "Tour de France" un bija spiests izstāties. Divus mēnešus pēc tam viņš bija atguvies tik tālu, ka atkal atradās "Vuelta a Espana" favorītu sarakstā. Kontadors jau desmitajā posmā pārņēma kopvērtējuma vadību, kuru konkurentiem nebija atdevis līdz pat pēdējam posmam.

Tā ka tajā bija jāveic vien 9,7 kilometri ar atsevišķu startu un Kontadora tuvākais sekotājs Kristofers Frūme bija pusotras minūtes attālumā, tikai iespaidīga neveiksme (piemēram, kritiens) varēja liegt Kontadoram uzvaru. Laika apstākļi bija radījuši pietiekami slidenas ielas, taču Kontadors uzsvaru lika nevis uz augstas vietas izcīnīšanu, bet gan nepaslīdēšanu un ieņēma 101. vietu. Frūme viņu apsteidza par pusminūti, ar ko bija par maz, lai mainītu vietu secību kopvērtējumā.

Kontadoram šī ir trešā uzvara "Vuelta a Espana" tūrā (iepriekš 2008. un 2010. gadā). Viņa rēķinā arī "Giro d`Italia" triumfs 2008. gadā un uzvaras "Tour de France" 2007. un 2009. gadā. Ātrāko laiku Kontadors uzrādīja arī 2010. gadā, taču dopinga dēļ viņam šis tituls tika atņemts.

Pēdējā posmā uzvarēja itālietis Adriano Malori, kurš gan kopvērtējumā bija ārpus pirmā simtnieka. Velobraucienā piedalījās arī Latvijas pārstāvjis Aleksejs Saramotins, taču kritiens un elkoņa trauma lika viņam izstāties jau sacensību vidū. Kopumā velobrauciena finišu sasniedza 159 no 198 riteņbraucējiem, turklāt tikai pieci no deviņiem Saramotina pārstāvētās "IAM Cycling" komandas. Augstāko vietu no viņiem ieņēma Visente Rejness (61.vieta).

"Vuelta a Espana" kopvērtējums

V.SportistsValstsLaiks
1.A. KontadorsSpānija84:25.05
2.K. FrūmeLielbritānija+1.10
3.A. ValverdeSpānija+1.50
4.H. RodrigessSpānija+3.25
5.F. AruItālija+4.48
6.S. SančessSPānija+9.30

Izmantotie resursi:
La Vuelta - Classifications

  +1 [+] [-]

, 2014-09-14 23:55, pirms 10 gadiem
Tour de France iekš Vuelta Espana

Kontam ar Frūmu nesanāca pacīnīties Tūrē, iznāca pacīnīties Vueltā

  +1 [+] [-]

, 2014-09-15 00:19, pirms 10 gadiem
Saramotins tikmēr šodien palika 11 vietā Tour du Dubous velobraucienā.Pērn starp citu Aleksejs vinnēja.Jānis Dakteris bija 28 vietā.