Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Frūms pēc Kovo diskvalifikācijas oficiāli kļuvis par 2011.gada "Vuelta a Espana" čempionu

Andrejs Siliņš

Frūms pēc Kovo diskvalifikācijas oficiāli kļuvis par 2011.gada "Vuelta a Espana" čempionu
Kriss Frūms. Foto: PA Wire / Scanpix

LETA--AP. Titulētais britu šosejas riteņbraucējs Kristofers Frūms pēc dopinga lietošanā pieķertā spāņa Huana Hosē Kovo diskvalifikācijas oficiāli kļuvis par 2011.gada "Vuelta a Espana" čempionu.

Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) paziņojusi, ka Kovo nav iesniedzis apelāciju viņam piespriestajai trīs gadu diskvalifikācijai par dopinga lietošanu. Līdz ar to sods it stājies spēkā un spānim atņemts 2011.gadā izcīnītais "Vuelta a Espana" čempionituls.

Karjeru beigušā 38 gadus vecā Kobo no 2009. līdz 2011.gada nodotajās analīzēs tika atrastas anomālijas bioloģiskajā pasē, kā dēļ viņš tika atzīts par vainīgu aizliegto vielu lietošanā, bet visi viņa rezultāti tajā laika posmā nu ir anulēti.

Pirms astoņiem gadiem notikušajā "Vuelta a Espana" velobraucienā Frūms guva otro vietu, bet tagad atzīts par tās uzvarētāju. Lielajās tūrēs viņš nu ir triumfējis jau septiņas reizes - viņa kontā ir četri "Tour de France", divi "Vuelta a Espana" un viens "Giro d'Italia" tituls.

Pēc Kovo diskvalifikācijas Frūms kļuvis arī par pirmo britu, kurš uzvarējis kādā no lielajām tūrēm. Iepriekš rekords piederēja Bredlija Viginsam, kurš 2012.gadā uzvarēja "Tour de France", bet tagad pēc Kovo diskvalifikācijas viņš kļuvis arī par 2011.gada "Vuelta a Espana" vicečempionu.

Izmantotie resursi:
LETA