Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Jeitss uzvar "Vuelta a Espana" 14.posmā un atgūst vadību kopvērtējumā

Rolands Eliņš

Jeitss uzvar "Vuelta a Espana" 14.posmā un atgūst vadību kopvērtējumā
Simons Jeitss
Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Lielbritānijas riteņbraucējs Saimons Jeitss no "Mitchelton-Scott" komandas sestdien uzvarēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" 14.posmā, atgūstot arī līdera godu kopvērtējumā.

Dalībnieki sestdien veica 171 kilometru garu distanci kalnos ar trīs pirmās kategorijas kāpumiem un diviem trešās kategorijas kalniem.

Grūtajā distancē pirmais finišu sasniedza Jeitss, kurš finišēja pēc četrām stundām, 19 minūtēm un 27 sekundēm. Viņam divas sekundes zaudēja kolumbietis Migels Anhels Lopess ("Astana") un spānis Alehandro Valverde ("Movistar"), kamēr vēl par trim sekundēm kalnu posmā atpalika francūzis Tibo Pino ("Groupama - FDJ").

Jeitss bija kopvērtējuma līderis no devītā līdz vienpadsmitajam posmam, bet tad negaidīti vadību pārņēma spānis Hesus Erada no "Cofidis, Solutions Credits" komandas, kurš ceturtdien uzvarēja lielā 18 dalībnieku atrāvienā.

Tiesa, jau tad bija skaidrs, ka Erada nenosargās līdera sarkano krekliņu, jo viņš nav kalnu speciālists. Spānis šodienas posmā palika 45. vietā, Jeitsam zaudējot deviņas minūtes.

Pēc sestdienas posma kopvērtējumā Jeitss 20 sekundes zaudē Valverde, kamēr vēl piecas sekundes atpaliek kolumbietis Nairo Kvintana, kurš tāpat kā Valverde pārstāv "Movistar" komandu.

Pērn par šī velobrauciena čempionu kronētais brits Kristofers Frūms šogad "Vuelta a Espana" nepiedalās. Tāpat Spānijas daudzdienu velobraucienā nestartē viņa komandas biedrs no "Sky" vienības Džeraints Tomass, kurš šovasar triumfēja "Tour de France". Abi tā vietā piedalās Lielbritānijas tūrē, kas noslēgsies svētdien.

Šogad Latvija "Vuelta a Espana" velobraucienā nav pārstāvēta. Pērn 123.vietu kopvērtējumā guva Toms Skujiņš.

"Vuelta a Espana" velobrauciens norisinās 73.reizi. Tajā riteņbraucējiem jāveic 21 posms, tūrei 16.septembrī finišējot Spānijas galvaspilsētā Madridē.

Vuelta a Espana, kopvērtējums pēc 14. posma

V.SportistsValstsLaiks
1.S. JeitssLielbritānija59:11:18
2.A. ValverdeSpānija+0:20
3.N. KvintanaKolumbija+0:25
4.M. MorenoKolumbija+0:47
5.S. KruijsvijksNīderlande+1:23
6.R. UransKolumbija+1:28

Izmantotie resursi:
LETA