Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: koronavīrusa dēļ pārceļ Īrijas un Itālijas maču

Juris Miņins
Juris Miņins

Oficiāli: koronavīrusa dēļ pārceļ Īrijas un Itālijas maču
Dublinas "Aviva Stadium", kur bija jānotiek Īrijas un Itālijas mačam
Foto: PA Images/Scanpix

Īrijas regbija savienība ir paziņojusi, ka ņēmusi vērā valsts veselības ministra un ekspertu viedokļus par sabiedrības veselības riskiem, kas var rasties lielu pasākumu laikā, tāpēc pārceļ 7. martā paredzēto maču pret Īriju uz vēlāku laiku.

Iepriekš jau ziņojām, ka koronavīrusa uzliesmojuma dēļ ir apdraudēta ieplānotā 2020. gada Sešu nāciju čempionāta norise, precīzāk, Itālijas izlases maču norise Dublinā un Londonā. Nu ir kuļvis oficiāli zināms, ka Īrijas regbija savienība ir ņēmusi vērā Veselības ministrijas aicinājumu šo spēli nerīkot, jo tā apdraud sabiedrības veselību. Spēle ir pārcelta uz nenoteiktu laiku.

Kā iepriekš publiskā paziņojumā bija minēts, šīs spēles norise veicinātu Itālijas tūristu plūsmu uz Īriju, bet Itālija ir tā valsts, kur koronavīruss pēdējās dienās ir strauji izplatījies.

Īrijas regbija savienība savā paziņojumā ir minējusi, ka apzinās visus riskus un ir nobažījusies par sabiedrības veselību, tāpēc ir nolēmusi sekot ministrijas ieteikumam, tajā pašā laikā norādot, ka pašlaik strādā pie tā, lai tiktu skaidrībā, kad tieši varētu aizvadīt maču pret itāļiem.

Savukārt Sešu nāciju čempionāta organizatori ir izteikušies, ka pilnībā atbalsta šādu pieeju, jo uzskata, ka pašlaik ir pārāk lieli sabiedrības veselības riski, lai aizvadītu šo maču, tajā pašā laikā tiek norādīts, ka, lai arī turnīra rīkotāji rūpīgi sekos notikumu attīstībai, pagaidām nav plānots atcelt vai pārcelt citas spēles.

Jāpiebilst, ka šis nebūt nav vienīgais koronavīrusa (COVID-19) uzliesmojuma dēļ ietekmētais regbija pasākums. Iepriekš jau ziņojām, ka šī vīrusa dēļ uz rudeni ir pārcelti divi regbija-7 Pasaules sērijas posmi, kam bija jānotiek Singapūrā un Honkongā, bet šīs nedēļas sākumā tika paziņots, ka divas "Pro14" turnīra spēles, kam bija jānotiek Itālijā, "Zebre" pret "Ospreys" un "Benetton" pret Olsteru, tiks pārceltas uz citu laiku (pagaidām gan vēl nav paziņoti datumi).

Tāpat uz vēlāku laiku ir pārceltas Japānas "Top" līgas septītās un astotās kārtas mači, dāmu Sešu nāciju čempionātā Itālijas un Skotijas mačs jau nenotika, kā arī ir ieviestas izmaiņas "Global Rapid Rugby" čempionāta kalendārā, bet zem jautājuma zīmes ir "Super Rugby" mači ar Japānas komandas "Sunwolves" piedalīšanos, Anglijas un Itālijas mačs Sešu nāciju čempionātā.

Atgriežoties pie Sešu nāciju čempionāta, jāatgādina, ka 2001. gadā trīs Īrijas izlases spēles arī tika pārceltas kāju un mutes vīrusa uzliesmojuma dēļ. Šie mači tika izspēlēti rudenī – septembrī un oktobrī.

Izmantotie resursi:
https://www.sixnationsrugby.com/