Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anglija parāda muskuļus un pārliecinoši pārspēj Īriju

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglija parāda muskuļus un pārliecinoši pārspēj Īriju
Džordžs Fords (priekšplānā)
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas regbija izlase šodien savās mājās, Tvikenhemas stadionā, izcīnīja uzvaru 2020. gada Sešu nāciju čempionātā, ar 24:12 pārspējot Īrijas valstsvienību.

Kā jau Sešu nāciju čempionātā ierasts, teju katru cīņu var saukt par principiālu dueli, taču Anglijas un Īrijas komandu spēkošanās šoreiz tika pastiprināta arī ar turnīra tabulas situāciju, jo Īrija gāja pretim "Grand Slam" titulam, bet angļiem bija nepieciešama uzvara, lai turpinātu cīņu par uzvaru šī gada čempionātā.

Angļi, izmantojot savas mājnieku priekšrocības, šo cīņu arī uzsāka kā īstiem saimniekiem pienākas – ar pārliecinošu darbošanos uzbrukumā un samērā ātru piezemējumu. Tas gan vairāk bija īru aizsargu kļūdas nopelns, jo Bena Janga sperto bumbu savā ieskaites zonā Džonatans Sekstons nespēja savaldīt, tāpēc pirmais pie tās nonāca Džordžs Fords, kuram gan ar tehnisko izpildījumu viss bija kārtībā.

Līdz otrajam piezemējumam arī nebija ļoti ilgi jāgaida, jo pēc pirmā veiksmīgā uzbrukuma mājnieki neapstājās un turpināja spiedienu, kas šoreiz noslēdzās ar Forda spērienu un Eliota Deilija bumbas apstrādi ieskaites zonā. Jāatzīst, ka īri arī šoreiz nospēlēja diezgan pasīvi un to pilnīgi droši var saukt kā vienu no galvenajiem iemesliem kāpēc mača 25. minūtē rezultāts bija 14:0 par labu Anglijai.

Īri savu pirmo piezemējumu guva mača 50. minūtē, kad pozicionālajā uzbrukumā Robijs Henšovs prata iespiest bumbu ieskaites zonā, taču šai ofensīvai turpinājums nesekoja, bet desmit minūtes vēlāk, pēc koridora izspēles pie Īrijas ieskaites zonas, angļi noformēja molu, bet, kad tas izjuka, Luks Kovans-Dikijs uzņēmās spēli uz sevi un vēlreiz nogādāja bumbu ieskaites zonā.

Lai arī pēdējais vārds šajā mačā bija Īrijai, kad Endrjū Porters jau cīņas kompensācijas laikā, pēc ieilguša uzbrukuma uz angļu ieskaites zonas līnijas, prata atrast spraugu pretinieku aizsardzības līnijā, lai pēc tam veiktu piezemējumu, spēlē kopumā Anglijas izlase izskatījās pārliecinošāk un tāpēc viņu uzvara ar 24:12 bija likumsakarīga.

Pēc šīs uzvaras Anglijas un Īrijas komandām ir pa deviņiem punktiem un tās ieņem, attiecīgi, otro un trešo vietu, par četriem punktiem atpaliekot no Francijas. Tiesa, līdz ar zaudējumu, Īrijas izlase arī ir atvadījusies no sapņa par "Grand Slam" panākumu un nu uz ko tādu var cerēt tikai Francija.

Ceturtā kārta 2020. gada Sešu nāciju kausā tiks izspēlēta 7. un 8. martā, kad Īrija tiksies ar Itāliju, Angliju gaida Velsas eksāmens, bet Franciju savā laukumā uzņems Skotija.

2020. gada Sešu nāciju čempionāts, 3. kārta

MājniekiViesiRezultāts
ItālijaSkotija0:17
VelsaFrancija23:27
AnglijaĪrija24:12
#KomandaSUNZP
1.Francija330013
2.Anglija32019
3.Īrija32019
4.Velsa31026
5.Skotija31026
6.Itālija30030