Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Krievija trešo reizi uzvar Nāciju kausā regbijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Krievija trešo reizi uzvar Nāciju kausā regbijā
Foto: hkrugby.com

Ar Krievijas izlases uzvaru noslēdzās Honkongā notiekošais Nāciju kauss regbijā. Pēdējā turnīra spēlē krievi ar 42:11 pārspēja Čīli.

Honkongā notiekošajā Nāciju kausā regbijā piedalījās četras valstsvienības, kuras izspēlēja viena apļa turnīru, pēc kura arī tika noskaidrota uzvarētāja. Šogad Nāciju kauss norisinājās jau piekto reizi un tajā piedalījās Honkonga, Krievija, Kenija un Čīle.

Jau ziņojām, ka pirmajā kārtā Krievija pieveica Honkongu (16:13), bet Čīle ar 23:3 uzveica Keniju. Otrajā kārtā Kenija piedzīvoja vēl vienu zaudējumu, ar 10:31 piekāpjoties Krievijai, bet Honkongai šoreiz pietika ar 13 gūtajiem punktiem, lai svinētu panākumu – 13:6 pret Čīli.

Nonākot līdz pēdējai maču kārtai, kurā Krievijai bija jāspēlē ar Čīli, bet Honkongai jātiekas ar Keniju, kļuva skaidrs, ka tikai pārsteidzoša krievu neveiksme var viņiem liegt uzvaru visā turnīrā.

Neveiksme gan šoreiz nebija paredzēta, jo pirmajā puslaikā krievi dominēja laukumā, gūstot piecus piezemējumus un faktiski jau pārtraukumā ejot bija skaidrs, ka čīliešiem ir maz izredžu uz pozitīvu mača iznākumu. Neskatoties uz to, otrā puslaikai pirmās 20 minūtes dienvidamrikāņi aizvadīja krievu laukuma pusē, taču pie punktiem netika, savukārt "Lāči" vispirms izlīdzināja spēles gaitu, bet tad atkal pārņēma šī mača kontroli.

Krievijas izlase, kas šonedēļ ierindojās 18. vietā pasaules rangā, Honkongas turnīru noslēdza bez zaudējumiem un trešo reizi pēc kārtas uzvarēja šajā turnīrā. Zīmīgi, ka Krievijas izlasei šis ir jau otrais Nāciju kausa turnīrs šosezon. Vasarā notikušajā "World Rugby" Nāciju kausā viņi sešu komandu konkurencē palika otrajā vietā, piekāpjoties Urugvajai.

Nāciju kauss regbijā

MājnieikiViesiRezultāts
KenijaČīle3:23
HonkongaKrievija13:16
KrievijaKenija31:10
HonkongaČīle13:6
KrievijaČīle42:11
HonkongaKenija
#KomandaSUNZP
1.Krievija330014
2.Honkonga21015
3.Čīle31025
4.Kenija20020
1 2 51 komentārs

     [+] [-]

, 2017-11-18 13:02, pirms 6 gadiem
Izcils panākums regbija grandu konkurencē.

     [+] [-]

, 2017-11-18 13:10, pirms 6 gadiem
antuuns rakstīja: Izcils panākums regbija grandu konkurencē.
Grandi vai ne grandi, taču Krievija pasaules rangā šobrīd ir 18. vietā, lai ga kopumā mīņājas ap divdesmitnieku, kad ir iekšā, kad nē.

Honkonga šobrīd 24., Čīle - 27., Kenija - 29., tāpēc nav jādomā, ka šīs komandas būtu tik jau nu vājas, ka Krieviem tikai atbraukt uz turnīru vajadzēja un trīs uzvaras pašas iekrita rokās. Visas pirmā trīsdesmitnieka komandas un tas pasaules regbijā ir gana spēcīgs līmenis.
Aizvadot testu mačus nez vai viņi tiktu pie kaut kā daudz spēcīgākā.

P.S. Latvija ir 52. vietā.

     [+] [-]

, 2017-11-18 13:19, pirms 6 gadiem
Par Latviju nevienam ilūzijas nav. Nez, vai tie paši vienīgie divi profesionālie regbisti jau nav beiguši karjeru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-11-18 13:30, pirms 6 gadiem
antuuns rakstīja: Par Latviju nevienam ilūzijas nav. Nez, vai tie paši vienīgie divi profesionālie regbisti jau nav beiguši karjeru.
Krasnojarska spēlē CC un abi divi mūsējie tur arī vēl aizvien ir. Nezinu kā Baranovs, bet Saulīte ne tik sen teica, ka kādu laiku vēl grib spēlēt.

     [+] [-]

, 2017-11-18 13:40, pirms 6 gadiem
HMB - PAR DAANI!!! rakstīja: Shim kausam ir tada pati vertiba kaa koka rubulim
Pašlaik regbija sezonas kalendārā ir laiks, kad izlases aizvada testu, jebšu pārbaudes, mačus (čempionāti gan netiek pārtraukti). Vadošās izlases aizvada mačus savā starpā, dienvidu puslodes komandām braucot uz ziemeļu puslodi (vasaras testos ir otrādāk).
Ne tik stiprās komandas meklē iespējas šo laiku pavadīt citādi, t.i., vai nu spēlē pret puslīdz sava ranga komandām, vai piedalās šādā turnīrā.

Salīdzinājumam - Spānija (20.) spēlē šodien pret Kanādu (23.), Urugvaja (19.) pret Namībiju (21.), Beļģija (26.) pret Brazīliju (30.), ASV (17.) pret Vāciju (22.).

Tāpēc kompānija, kas salasījusies Honkongā, lai arī nav nekāda superstiprā, taču ir pilnīgi normāla šādam turnīram.
Turklāt vadošo komandu pirmais piecpadsmitnieks (nosacīti) ir gana noslēgts un pārsvarā testu spēles aizvada tikai savā starpā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-11-18 13:53, pirms 6 gadiem
HMB - PAR DAANI!!! rakstīja: Nuu regbijs jau globali kkas lidzigs hokejam, lai gan parstavnieciba ir raibaaka BET konkurence jau lidziga. Redz pat tagad lielajos machos kur spele elite ir nevienlidzigu machu un sagraaves. Vai kads no siem tevis minetajiem varetu cinities ar saliniekiem,DAR,AUS,ENG??? protams ka nee
Ja ar tagadējiem elites mačiem domā PK regbja līgā, tad tas ir cits regbijs (faktiski - cits sporta veids).

Par pārējo - regbijā viss ir vēl stingrāk, jo, ja hokejā vēl, teorētiski, ranga 12. komanda (Latvija) var apspēlēt ranga trešo/ceturto vienību (Zviedriju/Somiju) un ir arī to darījusi pēdējos gados, tad regbijā 12. komanda (Gruzija) šobrīd apspēlēt Austrāliju vai Īriju (3. un 4. komandas) nevar nu nekādīgi. Faktiski viss pirmais astotnieks gruzīniem 999 gadījumos no 1000 ir teju neaizsniedzams.

Jā, gadās, kad Japāna apspēlē DĀR, kā bija 2015. gada PK, taču tāpēc to tagad arī sauc par vienu no lielākajiem "apsetiem" sporta vēsturē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-11-18 14:02, pirms 6 gadiem
HMB - PAR DAANI!!! rakstīja: Jurka, labaak pastaasti kaa lidz afrikai aizgajis regbijs??? tiesham caur DAR, jo tur pamataa jacinas par izdzivoshanu ne regbijs jaspele

japoshkas ar norm mauc!!!
DĀR par izdzīvošanu? Problēmu tur, protams, gana, bet ne tuvu ne izdzīvošana tur ir primārā problēma, kas jārisina.

Savukārt regbijs Āfrikā ir kolonizatoru "ievazāts" sporta veids, jo, ja esi mācījies vēsturi, tad ne tik sen Āfrika bija pilna ar Francijas un Lielbritānijas kolonijām. Savukārt regbijā šīs nācijas ir Eiropas flagmaņi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-11-18 14:11, pirms 6 gadiem
HMB - PAR DAANI!!! rakstīja: Tatad, ja regbijaa Big8 mauc pret kaadu no otra desmita, tad saki ka nav jeegas nemaz TV vai PC sleegt ieksha un teret eleketribu??? skumigi ka taa
Regbijā visas izlases ir sadalītas ešelonos. Tad, lūk, pirmās 10 izlases, ko sauc par Tier1, jau otrā ešelona izlasēm ir teju neaizsniedzamas. Cīņa var notikt tikai starp vājākajām pirmā ešelona komandām (komandu? - Itāliju) un dažām spēcīgākajām otrā ešelona vienībām, Gruziju, Rumāniju un trim salinieku izlasēm.

Visas pārējās izlases no pirmā desmitnieka ir neglābjami atpalikušas šobrīd.

     [+] [-]

, 2017-11-18 14:14, pirms 6 gadiem
HMB - PAR DAANI!!! rakstīja: Nuu reaali jau regbijs pa lielam ir UK koloniju sports, visas salinas mikroskopiskaas ar 20k iedzivotajiem, AUS,NZL,DAR utt
Nu - pašlaik tā vairs nav, jo regbijs ir viens no nedaudzajiem patiešām globālajiem sporta veidiem, bet idejiski, protams! Bet tieši tādā veidā ir attīstījušies ļoti daudzi sporta veidi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-11-18 14:22, pirms 6 gadiem
HMB - PAR DAANI!!! rakstīja: Tapec jau futbols ir sporta karalis!!! Nee nu eliti paskatit, rugby union vai league nav nekadas vainas, tas britu klubu chempis ir loti laabs un skatams, tauta ar naak, tik redz tads izredzeto klubinsh!

apbrinoju saliniekus kaa shie kkur dzili pamesti okeaana viduu ar 20k iedzivotajiem visu laiku ir elitee!!! Tas nozime, ja parejaa pasaule gribetu, arii varetu pievilkt klaat elitei!!!
Futbols tāds ir, jo tas ir pats pieejamākais un saprotamākais sporta veids. Turklāt - ļoti vienkāršs arī skatītājiem un toto spēlmaņiem. Tāpēc futbols ir FUTBOLS, sporta karalis.

Regbijs - lai spēlētu regbiju, vajag gan raksturu, gan fizisko sagatavotību. Salinieki šajā ziņā ir atraduši savu nišu, kur arī var izpausties, jo īstenībā tās ir diezgan kareivīgas tautas un ģenētiski tām ir priekšrocības fiz. sagatavotībā (rasu atšķirības, evolūcija utt.).

Tāpēc drīzāk - regbijs ir nevis izredzēto klubiņš, bet klubiņš, kurā iestāties ir maz gribētāju, jo tur ir smagi, tur sit utt. Tas nav 90 minūtēs pāris reizes paskriet ātrāk uz priekšu, pavāļāties sausā zālē un uztraukties vai frizūra nav izjukusi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-11-18 14:27, pirms 6 gadiem
HMB - PAR DAANI!!! rakstīja: Atveeru rankingu, top10 visi UK pectechi

tik jautajums par argentiinu - ko shie dara elitee???
Francijā būtu ļoti daudz iebildumu par viņu nosaukšanu par UK pēctečiem.
Argentīna - britu imigranti to 19. gadsimta beigās sāka spēlēt, vietējie pavilkās.

     [+] [-]

, 2017-11-18 14:29, pirms 6 gadiem
HMB - PAR DAANI!!! rakstīja: Protams, paskatoties kaadi masiivi un suuri vechi spele regbiju uzreiz top skaidrs ka katrs saldais puikinsh tam vienkarshi nav radits! Lidzigi kaa basketu, kuru katrs 1,75m pacans spelet nevar, toties futbolaa auguma,svara un speeka noziime ir pati mazakaa, pat hokejaa tam ir lielaka noziime. Japrot ir nevis grustities,lekt vai visatrak skriet bet gan ar bumbu labi apieties
Regbijā pietiek arī īso spēlētāju, visu nosaka gribēšana spēlēt. Cita lieta, ka kāds īsais eiropietis labāk aizies uz futbolu, jo tur ir skaidra attīstības perspektīva un iespēja nopelnīt naudu pat salīdzinoši viduvēji spēlējot. Regbijā naudas ir daudz mazākas un saņem tās tikai labākie.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-11-18 14:37, pirms 6 gadiem
HMB - PAR DAANI!!! rakstīja: Nuu jaa, FRA kaa Eiropas flagmani speciaali nezicelu BET nu redz, visur tie briti,pat argentina!!!

Labi, par latinosu migrantiem,Afrikas negeeliem un saliniekiem viss skaidrs, kaa gan japoshkaam gan regbijs,gan beisbols tik augsta limeni, kaada tur ir vesture???
Francijas TOP14 līga ir pats naudīgākais regbija čempionāts pasaulē. Izlasei tas lielas dividendes, varbūt, nedod, drīzāk, gluži otrādi, taču Francija ir regbija lielvalsts.

Japāna - tas pats stāsts par britiem. Un nevajag domāt, ka japāņi ir sīki mazi galda tenisisti. Tur ir ļoti lielas tradīcijas kā cīņas sporta veidos, tā smagatlētikā.

     [+] [-]

, 2017-11-18 14:39, pirms 6 gadiem
HMB - PAR DAANI!!! rakstīja: Nauda jaa, pat muusu izlases vechi, Koka Kluchi Konstantiini pelna nesliktu naudu! Nauda ir futbolaa,basketa,tenisaa, arii hokeja protams. Tik jautajums taads , vai 1,75m un 70kg vecis tiri teoretiski no FIZISKAA viedokla var aizsniegties lidz regbija elitei???
Nu 70 kg moš i būtu pa maz, bet Ārons Smits ar 170 cm augumu un 80 kg svaru spēlē Jaunzēlandes izlasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-11-18 14:53, pirms 6 gadiem
HMB - PAR DAANI!!! rakstīja: Es taa skatos, ir regbijs13, regbijs15 un regbijs7!!! Tad sanak 3 paveidi??? Es to tevis mineeto francijas chempi un rugby league laiku pa laikam skatos!!!!

Ir ok, UK regbijs tiesham labi iet
Regbijs-15 (savienība), regbijs-13 (līga), regbijs-10 (savienība), regbijs-9 (līga), regbijs-7 (savienība), lentīšu regbijs, pludmales regbijs - šie visi ir regbija futbola spēles paveidi, ko puslīdz aktīvi piekopj. Tāpat ir vēl pieskārienu regbijs, sniega regbijs un gan jau vēl kāds variants. 15 un 13 vīru sastāvos spēlētajam, kā arī lentīšu regbijam ir Pasaules kauss, regbijs-7 tiek spēlēt olimpiādē. Protams, tas viss arī attiecināms uz dāmām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-11-18 15:03, pirms 6 gadiem
HMB - PAR DAANI!!! rakstīja: Kursh ir popularakais, prestizhakais un tauta tiikamakais??? Tas FRA un britu chempis, tur 15 vai 13 mauc??? skraida jau tur liels bars
Pasaulē, ja runā par regbiju, visi ar to saprot regbiju-15, ko arī spēlē kā Top14, tā Premjerlīgā, Pro14, Super Rugby un izlases šodien arī spēlēs.

Vienīgā regbija lielvalsts, kur regbijs-13 ir populārāks par klasisko regbiju ir Austrālija. Vēl arī Papua Jaungvineja, kur regbijs-13 ir nacionālais sporta veids, bet nu tas ir jau tā, tā nav lielvalsts.

Savukārt olimpiskā atzinība šobrīd ir regbijam-7, bet Pasaules sērija šajā sporta veidā nereti savāc vairāk skatītājus kā vadošo regbija-15 čempionātu spēles.

Tāpēc - nav tāda labākā vai prestižākā. Tas ir regbijs un katrs izvēlas sev tīkamāko. Ja patīk klasika, tad tas ir regbijs-15, ja patīk uzbrukums un tvērieni, tad regbijs-13, ja patīk ātrums un neparedzama spēle, tad regbijs-7.
1 2 51 komentārs