Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Austrālija zaudē vietu pasaules ranga trijniekā

Juris Miņins
Juris Miņins

Austrālija zaudē vietu pasaules ranga trijniekā
Austrālijas izlases spēlētāji pēc zaudējuma Skotijai.
Foto: AFP/Scanpix

Šodien publicētajā Pasaules regbija savienības ("World Rugby") reitingā, Austrālijas valstsvienība ir zaudējusi savu trešo vietu, ko nu ieņem Īrija.

Iepriekš jau ziņojām, ka aizvadītajā nedēļas nogalē Austrālijas izlase, viesojoties Edinburgā, piekāpās Skotijas valstsvienībai ar 24:53, tādējādi viena kalendārā gada laikā jau otro reizi zaudējot rangā zemāk esošajai skotijas komandai. Tas ļāva izdarīt pieņēmumu, ka jaunajā reitingā viņu trešā pozīcija varētu būt apdraudēta, kas beigu beigās tā arī notika. Izmantojot tuvāko sāncenšu neveiksmi, kā arī pašiem ar 29:18 pārspējot Argentīnas valstsvienību, uz trešo vietu jaunākajā rangā ir pacēlusies Īrijas izlase.

Tās gan nebija vienīgās izmaiņas pirmajā desmitniekā, jo, neskatoties uz zaudējumu Īrijai, argentīnieši no devītās vietas pakāpās uz astoto, jo negaidīti vāji aizvadītajā nedēļā spēlēja Francija, nespējot pieveikt Japānu (23:23).

Tāpat jāpiebilst, ka Tongas uzvara pār Rumāniju (25:20) deva salu valsts pārstāvjiem divu vietu kāpumu, un viņi no 15. pozīcijas ir pacēlušies uz 13. vietu, nobīdot aiz sevis jau pieminētos rumāņus, kā arī Itālijas izlasi.

Vislielāko kāpumu šonedēļ piedzīvoja Čīle, kuri pieveica problēmu nomākto Vācijas izlasi un no 28. pozīcijas pacēlās uz 24. vietu, bet vācieši turpina savu kritumu un nu atrodas 26. vietā. Tiesa, pats lielākais kritums šajā nedēļā bija Moldovas regbija izlasei, kura no 41. vietas nolaidās uz 46. pozīciju.

Latvijas izlase savu vietu reitingā nav mainījusi un saglabā 52. pozīciju. Arī mūsu izlases konkurenti Eiropas čempionātā šo nedēļu ir sagaidījuši bez izmaiņām.

World Rugby pasaules reitings, 27.11.

#Komanda
1.Jaunzēlande
2.Anglija
3.Īrija
4.Austrālija
5.DĀR
6.Skotija
7.Velsa
8.Argentīna
9.Francija
10.Fidži
11.Japāna
12.Gruzija
13.Tonga
14.Itālija
15.Rumānija
16.Samoa
17.ASV
18.Urugvaja
19.Krievija
20.Spānija

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/