Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Skotija lieliski izmanto vairākumu un pārspēj Austrāliju

Juris Miņins
Juris Miņins

Skotija lieliski izmanto vairākumu un pārspēj Austrāliju
Hjū Džonss gūst kārtējo Skotijas piezemējumu
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien dažādos pasaules regbija stadionos tika aizvadītas kārtējās starptautiskās regbija testu spēles, vienā no kurām Skotijas izlase ar 53:24 pārspēja Austrālijas valstsvienību.

Lai arī kopumā šajā nedēļas nogalē tika aizvadīti vairāk kā 10 mači ar pasaules vadošo regbija izlašu piedalīšanos, tieši spēle starp Skotiju un Austrāliju kļuva par sestās spēļu nedēļas programmas naglu. Tas gan notika ne tikai tāpēc, ka laukumā tikās trešā (Austrālija) un sestā (Skotija) labākā Pasaules ranga vienība, bet arī tāpēc, ka abu komandu starpā ir izveidojušās visnotaļ interesantas attiecības.

No pēdējo laiku notikumiem var minēt to, ka iepriekšējā spēlē, kura notika šovasar un tika aizvadīta Austrālijā, skoti prata pieveikt nomināli spēcīgāko austrāliešu vienību, tāpēc tikai loģiska šķita "Valabiju" vēlme uzvarēt Skotijas regbija sirdī – Edinburgas "Murrayfield Stadium" arēnā.

Spēles sākums gan nekādu uguņošanu neatnesa, vien mača padsmitajās minūtēs Fins Rasels atklāja mača rezultātu, raidot bumbu vārtos no soda sitiena pozīcijas. Iespējams, ka tieši to, pirmo soli, gaidīja komandas, jo pēc tam gan abas komandas nesēdēja aizsardzībā.

Pirmo piezemējumu mačā guva skots Bairons Makgvigans, kurš nodemonstrēja visas savas futbolista iemaņas un ar vairākiem bumbas spērieniem ar kāju nogādāja to ieskaites zonā, kur tad arī saķēra un piezemēja. Tas mājniekiem deva vadību ar 10:0, taču arī viesi nedomāja padoties un mazliet pagaidījuši deva atbildi, precīzāk Tevita Kuridrani divas reizes, vispirms pēc pozicionālā uzbrukuma, bet vēlāk ātrajā prettriecienā, pēc Bernarda Foulija piespēles, guva divus piezemējumus un nosvēra svaru kausus Austrālijas labā – 12:10.

Šajā brīdī spēles oficiālais pulkstenis rādīja 37 nospēlētas minūtes un kādam varēja likties, ka puslaiks arī tā beigsies, taču tā izskaņa bija notikumiem ārkārtīgi bagāta, jo vispirms sarkano kartīti nopelnīja austrālietis Sekope Kepu. Jāpiebilst, ka viņš ir pirmais Austrālijas izlases spēlētājs, kurš pēdējo 30 gadu laikā ir nopelnījis noraidījumu no laukuma.

Savukārt Skotijas izlase, izmantojot vairākumu laukumā, pēc mola izspēles ar Ali Praisa rokām, guva vēl vienu piezemējumu un pārtraukumā devās pie rezultāta 17:12.

Protams, ka spēlēšana mazākumā ikvienai komandai nav patīkama, taču austrālieši, labi saprotot, ka neviens viņu vietā punktus negūs un citādi arī nežēlos, otro puslaiku sāka ar ofensīvu, kuras pozicionālā noslēgumā, caur mājnieku aizsardzības līniju izlauzās Kērtlijs Bīls, izlīdzinot spēles rezultātu.

Tiesa, jāsaka, ka tas arī bija pēdējais rezultāta ziņā intriģējošais moments šajā spēlē, jo skoti, kas šobrīd ir patiesi labā formā, guva četrus piezemējumus pēc kārtas, un katrs no tiem bija dažādām gaumēm, aizskrienot no oponentiem neaizsniedzami tālu. Lopeti Timanu gan vēl guva vienu piezemējumu austrāliešu labā, taču uz to skoti atbildēja ar vēl diviem piecu punktu uzbrukumiem un beigu beigās arī svinēja uzvaru ar 53:24.

Jāpiebilst, ka ne tikai Kepu sarkanā kartīte padarīja šo maču par vēsturisku, jo līdz šim lielākā punktu starpība ar kādu skoti bija pieveikuši austrāliešus bija deviņi punkti, šoreiz tā sasniedza 29 punktus. Tāpat nekad iepriekš skoti pret Austrālijas izlasi nebija guvuši tik daudz punktus, kā arī tā ir pirmā reize, kad Skotija pārspēj Austrāliju vairāk kā vienu reizi kalendārā gada laikā.

Jāpiebilst, ka faktiski šī arī bija pēdējā rudens pārbaudes maču nedēļa, jo nu, nākošajā, septītajā cīņu kārtā, notiks vairs tikai viena tikšanās – DĀR viesosies Velsā.

Starptautiskās regbija testu spēles

MājniekiViesiRezultāts
GruzijaASV21:20
VācijaČīle10:32
ItālijaDĀR6:35
NamībijaUrugvaja34:39
SkotijaAustrālija53:24
AnglijaSamoa48:14
RumānijaTonga20:25
FidžiKanāda57:17
VelsaJaunzēlande18:33
ĪrijaArgentīna28:19
FrancijaJapāna23:23