Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"World Rugby" nosauc gada spēlētāja titula kandidātus

Juris Miņins
Juris Miņins

"World Rugby" nosauc gada spēlētāja titula kandidātus
Maro Itodže
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā regbija savienība ("World Rugby") ir nosausi piecus regbistus gan vīru, gan dāmu konkurencē, kas šogad pretendē uz gada labākā spēlētāja titulu.

Starptautiskā regbija savienība ir pazinojusi tos spēlētājus, kas šogad pretendē uz labākā regbista titulu. Vīru konkurencē tie ir Ovens Farels un Maro Itodže, kuri abi šogad izcīnīja Sešu nāciju kausu, kā arī bija starp britu un īru "Lauvu" komandas izcilniekiem vienības tūrē pa Jaunzēlandi, Austrālijas "piezemējumu mašīna" Izraels Folau, kurš šogad jau ir saņēmis labākā savas valsts regbista titulu, Jaunzēlandes izlases līderis Bodens Barets, kurš šo balvu ir ieguvis jau iepriekšējā gadā, kā arī viņa komandas biedrs Rieko Ioanī, kurš šogad parādīja lielisku spēli, Regbija čempionāta sešos mačos gūstot piecus piezemējumus, kā arī atzīstami sevi parādīja mačos pret "Lauvām".

Interesanti, ka Anglijas izlases pārstāvis Itodže šogad ir vienīgais uzbrucējs, kurš pretendē uz labākā spēlētāja balvu.

Tāpat ir nosauktas piecas dāmas, kuras pretendē uz šādu pašu balvu. Tās ir Kellija Brazīra un Portija Vudmena no Jaunzēlandes, Romeina Menažēra un Safi Ndaije no Francijas, kā arī Angliju pārstāvojšā Lidija Tompsone.

Uzvarētāju noteiks ekspertu grupa, taču šogad tiks ņemts vērā arī līdzjutēju, žurnālistu, izlašu kapteiņu un treneru viedoklis. Balvas ieguvējs tiks paziņots 26. novembrī, Montekarlo notiekošajā svinīgajā pasākumā.

2017. gada labākā "World Rugby" spēlētāja titula pretendenti

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/