Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Velsa otrajā puslaikā nolauž Skotiju

Velsa otrajā puslaikā nolauž Skotiju
Džordžs Norts ceļā pēc piezemējuma, kas nosvēra svaru kausus par labu Velsai.
Foto: AFP/Scanpix

Sešu nāciju kausa ietvaros Kārdifā mājinieki Velsa uzņēma Skotiju. Aizraujošā spēlē beigās virsroku guva velsieši.

Dienas otrā spēle jau no paša sākuma bija daudz dzīvīgāka nekā Francijas - Īrijas mačs. Jau spēles 6. minūtē pēc lieliska izrāviena piezemējumu guva Garets Deivīss. Pēc Dena Bigara realizācijas velsiešiem jau septiņu punktu handikaps pašā spēles sākumā.

Skoti negrasījās padoties. Veidojot daudzpakāpju uzbrukumus, skoti pamatīgi nokausēja Velsas aizsardzību. To pamanīja Fins Rasels, kurš izdarīja filigrānu piespēli ar kāju Tomija Sīmora virzienā, kurš to noķēra un piezemēja jau ieskaites laukumā. Leidlovs iesita realizāciju, kas nozīmēja, ka 13. minūtē uz tablo atkal neizšķirts - 7:7.

Abas komandas turpināja spēlēt aktīvi, izprovocējot uz pārkāpumiem pretiniekus. 30. minūtē Leidlovs ar soda sitienu izvirzīja vadībā Skotiju, pēc četrām minūtēm Bigars atbildēja ar to pašu. Tomēr puslaika pašas beigas labāk aizvadīja skoti, piespiežot Velsu pārkāpt noteikumus sitienam parocīgā vietā. Leidlovs bija precīzs - 10:13, pēc puslaika vadībā skoti.

Otrā puslaika sākumā abas komandas atkal apmainījās ar soda sitieniem: vispirms Bigars izlīdzināja rezultātu, bet 54. minūtē Leidlovs atkal izvirzīja vadībā skotus (13:16). Panākumu spārnoti, skoti metās palielināt pārsvaru. Velsieši regulāri pārkāpa noteikumus, taču skoti savas iespējas izsēja paši - ar savām kļūdām. 64. minūtē par to nācās dārgi samaksāt, kad ilgstošu Velsas ofensīvu ar piezemējumu noslēdza Džeimijs Robertss. Pēc Bigara realizācijas jau četru punktu pārsvars Velsai (20:16).

Pēc šāda pavērsiena skoti bija manāmi apdulluši, un to lieliski izmantoja Džordžs Norts, kurš ar individuālu reidu, apspēlējot vairākus skotu aizsargus, guva piezemējumu. Bigars pievienoja vēl divus punktus, panākot jau komfortablo 27:16.

Skoti cīnījās līdz galam, par ko tika atalgoti ar piezemējumu. 78. minūtē Velsas ieskaites laukumā ielauzās Dankans Teilors, bet Dankans Veirs ar realizāciju atspēlēja vēl divus punktus (27:23). Spēle vēl nebija beigusies, skotiem bija teorētiska iespēja izraut uzvaru, taču iespēju pārbaudīt savu varēšanu skoti sev nozaga paši - tehnisks brāķis un Velsa varēja sākt svinības.

Par mača vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Velsas 12. numurs Džeimijs Robertss.

Velsa - Skotija 27:23 (10:13)

Piezemējumi: G. Deivīss 6', Robertss 64', Norts 70' - Sīmors 12', Teilors 78'
Soda sitieni: Bigars 34', 46' - Leidlovs 30', 40', 54'
Realizācijas: Bigars 7', 64', 71' - Leidlovs 13', Veirs 79'

Svētdien otrās kārtas noslēdzošajā duelī Romā Itālija uzņems Angliju. Spēles sākums plkst. 16:00 pēc Latvijas laika.