Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Britu un īru lauvas tūri sāk ar samocītu uzvaru

Britu un īru lauvas tūri sāk ar samocītu uzvaru
Entonijs Votsons guva uzvaras piezemējumu.
Foto: PA Wire

Ar neizteiksmīgu uzvaru pret "NZ Provincial Barbarians" desmit spēļu tūri pa Jaunzēlandi sākusi Britu un īru lauvu izlase, kas, zaudējusi pirmo puslaiku, otrajā tomēr spēja izraut nepārliecinošu uzvaru - 13:7. Vienīgo piezemējumu guva Entonijs Votsons.

Lauvām šī bija pirmā nopietnā kāju izkustināšana visiem kopā. Lai arī lielākajai daļai sastāva sezona beidzās vien pirms pāris nedēļām (vēl daļai - pirms nedēļas), palika iespaids, ka komandai akūti trūkst spēļu prakses. Acīmredzot ar to vien, ka komandā pulcēti četru valstu vadošie meistari, kas nule kā klubu rindās aizvadījuši izšķirošās cīņas, ir par maz. Arī tādiem meistariem vajadzīgs laiks lai saspēlētos un atgūtu spēles garšu.

Pirmajā puslaikā daudz labāku iespaidu atstāja lauvu izaicinātāji, kas spēles sākumā neizmantoja teicamu piezemējuma gūšanas momentu. Džonatans Sekstons ar otro piegājienu izvirzīja vadībā lauvas (0:3), taču 23. minūtē barbari beidzot tika pie pelnītā piezemējuma. Puslaika izskaņā lauvām bija vairākas izdevības atgūt vadību, taču muļķīgas pašu kļūdas un tehniskais brāķis liedza to izdarīt.

Otrajā puslaikā lauvas jau laicīgi laukumā sūtīja rezervistus, un tas spēli nedaudz atdzīvināja. Vispirms Greigs Leidlovs ar soda sitienu trīs punktus atguva, bet 52. minūtē Entonijs Votsons ar piezemējumu panāca ilgi gaidīto vadību. Pēc precīza Farela realizācijas sitiena - 13:7. Bet jāspēlē vēl bija 25 minūtes. Lai arī daudzi gaidīja, ka maisam gals būs vaļā un Eiropas regbija aristokrāti nodemonstrēs savu pārākumu, realitātē lauvas varēja priecāties, ka rezultāts vairs nemainījās.

Līdz ar to Britu un īru lauvu desmit spēļu maratons sācies ar samocītu uzvaru. Nākamā spēle jau trešdien, 7. jūnijā, kad izaicinātāju lomā "Super Rugby" vienība Oklendas "Blues". Tiesa, bez Jaunzēlandes izlases spēlētājiem sastāvā.

"British and Irish Lions" 13:7 "NZ Provincial Barbarians"

Piezemējumi: Votsons 52' - Heders 23'
Realizācijas: Farels 54' - Getlands 24'
Soda sitieni: Sekstons 17', Leidlovs 43' - nav