Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Kravčenoka: "Vēl nevaram noturēt stabilitāti, un "play-off" kaut kā pietrūkst"

Ints Megnis
Ints Megnis

Kravčenoka: "Vēl nevaram noturēt stabilitāti, un "play-off" kaut kā pietrūkst"
Anastasija Kravčenoka. Foto: Vladislavs Proškins/f64

Neskatoties uz pāris labiem startiem nozīmīgākajos turnīros, Latvijas pludmales volejbola pārim Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai pagaidām neizdodas noturēt stabilitāti - izslēgšanas turnīrā regulāri kaut kā pietrūkst, sarunā ar Sportacentrs.com izteicās Kravčenoka.

Graudiņa un Kravčenoka visas Latvijas uzmanību sev pievērsa pirms divām nedēļām, kad uzvarēja Eiropas čempionātā. "Tagad gatavojamies Pasaules kausa finālposmam Romā, tomēr līdz tam mums vēl priekšā ir daudzi pasākumi - gan Doma laukumā, gan Latvijas čempionāts. Trenējamies. Pēc Eiropas čempionāta izjūtam lielāku uzmanību. Kad bijām otrajā Maskavas turnīrā, visi spēlētāji nāca pie mums, runājās, apsveica. Tas bija nedaudz dīvaini, ar Tīnu runājām, ka labāk mums patīk, kad tik daudz uzmanību nepievērš. Tomēr kopumā nekas daudz nav mainījies."

"Kad braucām uz Eiropas čempionātu, vismaz man mērķis bija spēlēt finālā. Esmu izlēmusi, ka jāliek augsti mērķi - citreiz, kad uzliku piekto vietu, palieku vismaz pakāpienu zemāk nekā gribētos. Tāpēc vienkārši jāliek pirmā vieta un jācīnās katrā spēlē," saka sportiste. Duets \pirmoreiz sevi Eiropas čempionātā pierādīja jau pirms diviem gadiem Jūrmalā, kad tika līdz ceturtdaļfinālam. "Toreiz ceturtdaļfinālā zaudējām vācietei Šantalai Laborēri un Jūlijai Zudei, sanāca, ka šoreiz ceturtdaļfinālā atkal bija jāspēlē pret Laborēri, bet ar citu pārinieci [Sandru Itlingeru], tāpēc domājām, ka noteikti jāuzvar, ja toreiz zaudējām."

Eiropas čempionātā latvietes septiņos mačos guva septiņas uzvaras, no tām piecas izcīnot vien trīs setu cīņās. "Pērn zaudējām gandrīz visas trīs setu spēles, bet šogad gribējās pierādīt, ka varam. Trešajā setā nevis vienkārši izejam laukumā, bet paņemam iniciatīvu, vēlamies piespiest pretinieku kļūdīties," komentē daugavpiliete.

Neskaitot uzvaru Eiropas čempionātā, šogad sportistes guvušas devītās vietas pasaules čempionātā, piecu zvaigžņu turnīrā Šveicē un četru zvaigžņu sacensībās Ķīnā, bet citos turnīros viņas allaž apstājušās jau ātrāk. "Nospēlējām labi pasaules čempionātā un Gštādē, kur bija ļoti svarīgi dabūt vismaz devītās vietas, tomēr kopumā nevaram noturēt stabilitāti savā spēlē un visu laiku "play-off" kaut kā trūkst - grupā tiekam galā ar komandām, bet pēc tam vai nu pietrūkst spēka, vai morāli neesam gatavas."

Tokijas olimpisko spēļu atlases rangā šobrīd Graudiņa un Kravčenoka atrodas 18. vietā un, ja atlase noslēgtos tagad, dotos uz četrgades nozīmīgāko sporta notikumu. "Tīnai mamma katru nedēļu pasaka, kurā vietā esam rangā. Ja sanāk, es paskatos, bet nav tā, ka katru nedēļu taisu vaļā. Mēs neesam komanda, kas skaita punktus - braucam uz turnīriem un mēģinām tajos nospēlēt savu labāko spēli," par rangu saka Kravčenoka.

"Katrs konflikts padara cilvēkus stiprākus. Es nepiekritu Tīnai, viņa nepiekrita man," daugavpiliete raksturo pērnā gada beigās notikušo starp sportistēm, kad viņa bija jau izlēmušas, ka turpmāk spēlēs atsevišķi.

"Žēl, ka Jūrmalā nebija sieviešu turnīrs, mums daudzas komandas jautāja, kāpēc ir tikai puišu turnīrs - ļoti gribētos uzspēlēt, cilvēku daudz un vēl laiks ir labs. Izejot centrālajā laukumā [uz paraugspēli] likās, ka būtu tik forši uzspēlēt spēles tur ar saviem līdzjutējiem," Kravčenoka pauda cerību, ka nākamgad Pasaules kausa turnīrā Jūrmalā piedalīsies arī sieviešu komandas.

     [+] [-]

, 2019-08-28 17:29, pirms 5 gadiem
Varēja jau spēlēt pret večiem Jūrmalā - dažus pārus būtu sasitušas!😉

  +2 [+] [-]

, 2019-08-28 17:50, pirms 5 gadiem
Peecis30 rakstīja: Varēja jau spēlēt pret večiem Jūrmalā - dažus pārus būtu sasitušas!😉
Kā tad, tur tiktu mazgātas no visiem, kam nebūtu slinkums. Lielās sieviešu komandas varētu pacīnīties ar U18 džeku blicēm. Basketā ar U16.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja