Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs sāks četru zvaigžņu turnīru Ķīnā

Rolands Eliņš

Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs sāks četru zvaigžņu turnīru Ķīnā
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Foto: worldtour.2019.fivb.com

Šonakt paredzētas pirmās spēles „Xiamen Open” pamatturnīrā FIVB Pasaules tūres ietvaros. Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš turnīrā izsēti ar trešo numuru un spēlēs C grupā, kamēr Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs izsēti ar 15. numuru un spēlēs B grupā. Abiem Latvijas pāriem pēc aizvadītās treniņnometnes Ēģiptē pirmās spēles paredzētas šonakt, attiecīgi 3:00 un 3:50.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ar savu spēli pret Vācijas sportistiem Maksu Betzīnu un Džonatanu Erdmanu atklās „Xiamen Open” četru zvaigžņu pamatturnīru. Vācijas pāris turnīrā izlikts ar tikai 30. numuru un tā lielākais panākums aizvadītajā sezonā bija Tokijas trīs zvaigžņu turnīra ceturtdaļfināla sasniegšana.

Vēl C grupā spēlēs arī brazīlieši Pedru un Vitors Felipe un kanādieši Pedlovs un Šahters. Atkarībā no savas spēles iznākuma, Samoilovam un Šmēdiņam nākamajā mačā būs jāsacenšas ar Brazīlijas un Kanādas pāru dueļa uzvarētāju vai zaudētāju. Grupas otrās spēles paredzētas rītnakt.

Savukārt savā sezonas pirmajā turnīrā Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs izlikti ar 15. numuru un nonākuši B grupā. Pirmajā spēlē tas tāpat dod pretiniekos vismaz teorētiski zemāk izsētu pretinieku – Brazīlijas duetu Gutu un Saimonu. Saimons ir 2.02m garš sportists, kurš kopā ar Gutu jeb Gustavu Karvalhaesu spēlējis kopā arī iepriekšējos gados, taču tad abi mainīja pāriniekus. Spēkus abi brazīlieši atkal apvienoja pagājušā gada otrajā pusē un darīja to ar labiem panākumiem – Guandžau četru zvaigžņu turnīrā oktobrī tika iegūta trešā vieta.

Vēl B grupā ir arī poļi Mihals Brils un Gžegožs Fijaleks, kā arī Ukrainas sportisti Serhijs Popovs un Jaroslavs Gordijevs. Polijas pāris 2018. gadu pabeidza ar augstiem panākumiem, iekļūstot finālā gan Vīnes piecu zvaigžņu turnīrā, gan Lasvegasas četru zvaigžņu turnīrā, gan Pasaules tūres finālsacensībās Hamburgā.

„Xiamen Open” turnīrs ir ar balvu fondu 300 tūkstošu ASV dolāru apmērā, un tas ir ceturtais turnīrs FIVB Pasaules tūrē šajā sezonā, kas norisinās Ķīnā, turklāt vēl paredzēti pieci Ķīnas turnīri. Tieši "Xiamen Open" turnīru var uzskatīt par sezonas īsto atsākšanās brīdi, kurā piedalīsies pludmales volejbola pati elite, dalot olimpiskā reitinga punktus

Samoilovs un Šmēdiņš šajā turnīrā kopā piedalīsies piekto reizi, un FIVB mājaslapā viņi atzīmēti kā vieni no turnīra favorītiem. Samoilovam un Šmēdiņam pagaidām „Xiamen Open” finālu nav izdevies sasniegt, taču viņi ieguva bronzu 2015. gadā.

Izmantotie resursi:
News - Beach volleyball’s elite go head to head...

  +1 [+] [-]

, 2019-04-24 19:06, pirms 5 gadiem
Nu tad sākam!!

     [+] [-]

, 2019-04-24 20:06, pirms 5 gadiem
Ja Aleksis ir Lauva, tad jau Janka ir Grifs... sarauj un saknābā !

     [+] [-]

, 2019-04-24 22:14, pirms 5 gadiem
Ir kada nojausma par stream piejamibu?

     [+] [-]

, 2019-04-25 04:29, pirms 5 gadiem