Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

M.Samoilovs/Gabdulļins ar divām uzvarām izcīna uzvaru grupā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

M.Samoilovs/Gabdulļins ar divām uzvarām izcīna uzvaru grupā
Mihails Samoilovs uzbrukumā. Foto: FIVB

Pasaules kausa tūres divu zvaigžņu turnīru Kambodžā sekmīgi turpina Latvijas pludmales volejbolisti Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins. Latvieši grupu turnīrā pārspēja Krievijas un Japānas duetus, izcīnot pirmo vietu grupā un vietu izslēgšanas spēlēs.

Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins vakar pārliecinoši pārvarēja kvalifikāciju, iekļūstot pamatturnīrā. Latvieši nonāca ļoti smagā grupā kopā ar krieviem Maksimu Sivolapu un Artjomu Jarzutkinu, kā arī poļiem Mariušu Prudelu un Milošu Kruku.

Pirmajā spēlē Latvijas duets noteikti nebija favorīti pret Sivolapu un Jarzutkinu. Krieviem ir ļoti liela pieredze pasaules tūrē, bet trūkst lielāku panākumu par iekļūšanu pamatturnīrā. Šajā sezonā Krievijas duets uzvarēja vienas zvaigznes turnīru Kambodžā un noteikti bija starp favorītiem arī šajā. Pirmajā spēlē Latvijas duets nerespektēja savus pretiniekus un uzvarēja visai pārliecinoši ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:15).

Līdz ar to Samoilovs un Gabdulļins garantēja vietu izslēgšanas spēlēs. Cīņā par uzvaru grupā latviešiem pretī stājās nevis iepriekš minētie poļi, bet gan pieredzējušie japāņi Takumi Takahaši un Jošiumi Hasegava, kuri pieveica Prudelu un Kruku ar 2-1 (21:19, 21:23, 18:16).

Spēles pirmo setu labāk aizvadīja Latvijas pludmales volejbolisti, tā pirmajā pusē iekrājot trīs punktu pārsvaru (13:10). Uzreiz sekoja jauns neliels atrāviens, rezultāta starpībai pieaugot līdz pieciem punktiem. Japānas pludmales volejbolisti saņēmās un sadeldēja deficītu līdz diviem punktiem (14:16). Arī latvieši atbildēja ar izrāvienu, nodrošinot sev pārliecinošu uzvaru pirmajā setā ar rezultātu 21:15.

Otrā seta sākumā Samoilovs un Gabdulļins turpināja savu izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 2:0. Turpinājumā rezultāta starpība pieauga uz pusi (9:5). Līdz tehniskajam pārtraukumam Latvijas pludmales volejbolisti vēl vairāk tuvojās uzvarai mačā, palielinot savu pārsvaru līdz septiņiem punktiem (14:7). Pēc pārtraukuma japāņi nespēja radīt gana lielu pretestību, latviešiem izcīnot graujošu uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:11).

Līdz ar to Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins uzvarējuši savā grupā un iekļuvuši izslēgšanas spēlēs, kas risināsies sestdien no rīta.