Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Brailko/Namiķe svin uzvaru Latvijas čempionāta posmā, vīriem pārākie lietuvieši

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Brailko/Namiķe svin uzvaru Latvijas čempionāta posmā, vīriem pārākie lietuvieši
Anete Namiķe un Varvara Brailko. Foto: CEV

LETA. Latvijas pludmales volejbola pāris Varvara Brailko/Anete Namiķe un lietuvieši Artūrs Vincelovičs/Tomass Štasēvičs svētdien Jūrmalā izcīnīja uzvaru "ERGO Open 2019" Latvijas čempionāta posmā.

Sieviešu konkurencē sacensību pirmais numurs Varvara Brailko un Anete Namiķe fināla mačā ar 2-0 (21:19, 21:11) pieveica Moniku Pulikieni un Urtu Andriukaiti no Lietuvas, kurām sacensībās bija piešķirts ceturtais numurs.

Trešo vietu izcīnīja Lietuvas pāris Gerda un Rugile Grudzinskaites, kurām sacensībās bija piešķirts sestais numurs. Lietuvas duets bronzas spēlē ar 2-0 (21:15, 21:12) pieveica sacensību sesto numuru no Latvijas Salliju Arhipovu un Līvu Solu.

Vīru konkurencē ar ceturto numuru izliktie Arnis Tunte/Matīss Gabdulļins finālā ar 1-2 piekāpās (21:15, 19:21, 13:15) Lietuvas pārim Vincelovičam un Štasēvičam, kuriem sacensībās bija piešķirts 16.numurs.

Tikmēr spēlē par trešo vietu Armands Āboliņš/Haralds Regža, kuriem bija piešķirts piektais numurs, ar 2-0 (21:19, 22:20) pārspēja sacensību otro numuru Atvaru Vildi/Kristapu Šmitu.

Gan vīru, gan dāmu sacensībās šajā posmā nestartēja vadošie Latvijas pludmales volejbolisti - Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kā arī dāmu duets Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa, jo visi šie dueti aizvada Pasaules tūres posmu sacensības.

Šosezon "ERGO Open" Latvijas čempionātā pludmales volejbolistes sacenšas piecos posmos, kamēr vīri aizvada sešus. Sezona tika atklāta Ventspilī, tad turpinājās Alūksnē, bet jūnija beigās vīri savu trešo posmu aizvadīja Saulkrastos, kamēr dāmām sacensībās bija pārtraukums. Nākamais posms notiks Cēsīs, bet finālposms tiek plānots 30. un 31.augustā, tomēr tā norises vieta vēl nav zināma.