Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijā pirmo reizi norisināsies PK posms pludmales volejbolā

Jānis Celmiņš

Latvijā pirmo reizi norisināsies PK posms pludmales volejbolā
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. Foto: AP/Scanpix

No 21. līdz 25. augustam Jūrmalā norisināsies Pasaules kausa triju zvaigžņu posms pludmales volejbolā kungiem, vēsta Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB).

Kuluāros runas par šāda turnīra aizvadīšanu klīda jau ilgāku laiku, taču nu informācija apstiprināta oficiāli. Paredzēts, ka Jūrmalā pulcēsies tikai vīriešu dueti.

Iepriekš Jūrmalā jau norisinājušies dažāda līmeņa Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) turnīri, taču nu sperts vēl viens solis uz priekšu. Latvijas kūrortpilsētā notiks Pasaules kausa posms. Līdz šim prestižākais turnīrs, kas norisinājies Jūrmalā ir 2017. gada Eiropas čempionāta finālposms, kurā vīru konkurencē augstvērtīgāko rezultātu sasniedza Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvijas duets toreiz izcīnīja sudraba godalgas.

Svarīgi, ka šī gada Jūrmalas turnīrā varēs nopelnīt arī olimpisko spēļu kvalifikācijas reitinga punktus, kas varētu būt papildu iemesls tam, lai uz Jūrmalu atbrauktu arī vadošās pasaules komandas. Uzvarētāji iegūs 600 reitinga punktus. Četru un piecu zvaigžņu turnīros šis punktu skaits ir attiecīgi 800 un 1200.

Latvijas posma organizatoriem izdevies turnīram izkārtot samērā labu norises laiku. Jāņem vērā, ka no 14. līdz 18. augustam Maskavā norisināsies četru zvaigžņu PK posms. Šis fakts ļauj cerēt, ka uz Jūrmalu varētu atbraukt arī paši spēcīgākie pasaules dueti. šis scenārijs realizēsies, kļūs skaidrs turvāk augusta otraja pusei.

Izmantoties resursi:
Fédération Internationale de Volleyball

  +2 [+] [-]

, 2019-06-20 17:25, pirms 5 gadiem
Paredzēts, ka Jūrmalā pulcēsies tikai vīriešu dueti.

sviests...

  +2 [+] [-]

, 2019-06-20 17:30, pirms 5 gadiem
Paredzēts, ka Jūrmalā pulcēsies tikai vīriešu dueti.

bezpriģels...

  +1 [+] [-]

, 2019-06-20 17:35, pirms 5 gadiem
Paredzēts, ka Jūrmalā pulcēsies tikai vīriešu dueti.

skopums...

  -2 [+] [-]

, 2019-06-20 17:46, pirms 5 gadiem
Beidziet, labi ka tā.. Tur jau tāpat caur adatas izlīdaAtšķirībā no basketbola.
lerg rakstīja: Paredzēts, ka Jūrmalā pulcēsies tikai vīriešu dueti.

skopums...