Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

PK posmā Prāgā triumfē olimpiskie čempioni

Jānis Celmiņš

PK posmā Prāgā triumfē olimpiskie čempioni
Foto: www.fivb.com

Šodien ar Pekinas olimpisko spēļu čempionu Toda Rodžersa un Fila Dalhauzera uzvaru Čehijā (Prāgā) noslēdzies kārtējais FIVB Pasaules kausa posms pludmales volejbolā. Finālmačā ASV duets trijos setos (2:1) pieveica brazīliešus Alisonu Kerutī un Emanuelu Rego.

ASV duets jau turnīra otrajā spēlē piekāpās saviem tautiešiem Džeikam Gibsam un Šīnam Rozentālam un sacensības turpināja tā sauktajā "zaudētāju zarā". Viņu pretinieki PK posma finālā bija brazīlieši Alisons Kerutī un Emanuels Rego, kuri turnīrā līdz šim nebija zaudējuši ne setā.

Finālspēle izvērtās varen spraiga. Tās liktenis izšķīrās vien 55 minūtēs. Uzvarējuši pirmajā setā ar 21:15, olimpiskie čempioni piekāpās Brazīlijas duetam nākamajā setā ar 14:21. Trešajā gan atkal veiksmīgāki bija amerikāņi, izcīnot uzvaru ar 15:11, tādejādi visā spēlē triumfējot ar 2:1. Šī bija ASV dueta ceturtā uzvara līdzšinējos sešos šīs sezonas PK posmos.

Cīņa par trešo vietu Prāgas posmā izvērtās vēl spraigāka. Vāciešiem Juliusam Brinkam un Jonasam Rekermanam bija nepieciešama stunda un sešas minūtes, lai tiktu galā ar Ķīnas pāra Pengena Vū un Linina Sū pretestību – 2:1 (25:27, 21:9, 15:10).

Atgādināsim, ka Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins PK posmā Prāgā izcīnīja augsto devīto vietu, kas ir Latvijas dueta labākais sasniegums šajā sezonā.

Nākamais FIVB Pasaules kausa posms risināsies jau no 28. jūnija līdz 4. jūlijam Norvēģijā.

Izmantotie resursi:
fivb.com