Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš/Točs olimpiskajā atlasē no Latvijas duetiem kotējas visaugstāk

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pļaviņš/Točs olimpiskajā atlasē no Latvijas duetiem kotējas visaugstāk
Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola vadošie dueti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs pasaules rangā ieņem attiecīgi ceturto un 13. vietu, taču olimpiskās atlases rangā pagaidām ir zem svītras vai uz robežas. Sieviešu olimpiskajā kvalifikācijā mazliet pietrūkst arī Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai.

Kā jau ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē Brazīlijas dienvidu mazpilsētā Itapemā risinājās Pasaules tūres četru zvaigžņu poms, kur mūsējiem sekmējās ne pārāk labi - Pļaviņš/Točs ieguva devīto vietu, bet Samoilovs/Šmēdiņš un Graudiņa/Kravčenoka finišēja 17. pozīcijā. Pludmales volejbola lielvalsts turnīra mājinieki un mājinieces netika pat pusfinālā.

Jaunākajā pasaules rangā Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš atkāpušies no trešās uz ceturto vietu, savukārt Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka ieņem attiecīgi 13. un 27. pozīciju.

Patlaban gan aktuālāks kļūst olimpiskās kvalifikācijas rangs, kur mūsējiem mazliet pietrūkst. Izmantojot oficiālos datus, 12ndr.at piedāvā olimpiskās atlases rangu, kas ir labāks nekā FIVB. Atlases sākumā ne tik spēcīgi dueti aizvadījuši daudzus zemākas raudzes turnīrus, līdz ar to rangā ieņem augstas pozīcijas, kaut gan nav ļoti reāli pretendenti uz olimpiādi. Tādējādi patlaban objektīvāku ainu parāda posmā vidēji sakrātie punkti, kas var labāk atainot attiecīgā dueta potenciālu saistībā ar iespējamo kvalificēšanos Tokijas spēlēm.

Samoilova un Šmēdiņa situācijas dramatiskā atšķirība starp pasaules rangu (#4) un olimpisko rangu (#22) lielā mērā skaidrojama ar to, ka olimpiskās atlases sākumā nestartēja rehabilitācijas dēļ. Priekšā vēl daudz turnīru, lai lietas nostātos savās vietās.

Šonedēļ risināsies Pasaules tūres četru zvaigžņu posms Ķīnas pilsētā Dziņdzjanā.

Olimpiskajā kvalifikācijā tiek veidots olimpiskais rangs. Šajā atlasē katram duetam tiks ieskaitīti 12 sekmīgāk aizvadīto turnīru punkti, skaitot no 2018. gada septembra līdz 2020. gada jūnijam. Lai kvalificētos pēc ranga, būs jātiek starp 15 labākajiem (gan vīriešiem, gan sievietēm var kvalificēsies ne vairāk par diviem duetiem no valsts), taču tiek lēsts, ka faktiski varētu pietikt ar 18nieku. Ja neizdosies kvalificēties pēc olimpiskā ranga, tad vēl varētu būt iespēja triumfēt Kontinentālajā kausā.

Vīriešu olimpiskās atlases rangs

#Spēlētāji (valsts)PosmiPunkti vidēji turnīrā
1.Semjonovs / Ļešukovs RUS2720
2.Krasiļņikovs / Stojanovskis RUS5672
3.Mols / Serums NOR4640
4.Brils / Fijaleks POL4620
5.Erera / Gavira ESP3613
...17.Pļaviņš / Točs LAT4400
----------------------------
...22.Samoilovs / Šmēdiņš LAT4360

Sieviešu olimpiskās atlases rangs

(ne vairāk par diviem duetiem no valsts)

#Spēlētājas (valsts)PosmiPunkti vidēji turnīrā
1.Hermanova / Slukova CZE2660
2.Klinemana / Rosa USA5648
3.Ana Patrīcija / Rebeka BRA6646
4.Vilkersone / Benslija CAN5612
5.Pavana / Humana Paredesa CAN5568
...17.Strbova / Dubovcova SVK5384
----------------------------
...20.Graudiņa / Kravčenoka LAT3373

Minētajos olimpiskajos rangos tiek skaitīti ne vairāk par diviem duetiem no valsts. Bez tam šeit publicētajos izvilkumos netiek ņemti vērā tādi dueti, kuriem patlaban ir tikai viens ieskaites turnīrs un tuvākajā liekā nav ieplānoti nākamie.

Izmantotie resursi:
12ndr.at/olympic-ranking-men
12ndr.at/olympic-ranking-women
fivb.org

  -2 [+] [-]

, 2019-05-20 18:08, pirms 5 gadiem
Tiešām tik grūti ielikt visu Top 20,ja taisa to tabulu??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-05-21 10:45, pirms 5 gadiem
Samoilovs/Šmēdiņš neticami zemu. Pēdējoreiz kas tāds bija pirms sešiem gadiem?

     [+] [-]

, 2019-05-21 12:50, pirms 5 gadiem
UN...? Nebraucot uz turnīriem... tad jau var tikt arī virsotnē. Rezultāti pēc pēdējiem turnīriem ir tādi kā ir.