Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

ERGO Open posms Jūrmalā: Regža un Āboliņš atkal vienā tīkla pusē

Jānis Celmiņš

ERGO Open posms Jūrmalā: Regža un Āboliņš atkal vienā tīkla pusē
Haralds Regža un Armands Āboliņš. Foto: fivb.org

Jau piektdien plkst. 16.00 Jūrmalā, Majoru pludmales stadionā sāksies Latvijas čempionāta ERGO Open 4.posms. Rītvakar Jūrmalas smiltīs norisināsies kvalifikācijas sacensības vīru duetiem, bet sestdien un svētdien cīņā dosies arī dāmas.

Līdz šim šovasar notikuši jau divi posmi dāmām un trīs kungiem. Pēdējais no “ERGO Open” posmiem raisīja vislielāko interesi, lai gan tika izspēlēts vien vīru konkurencē. Salīdzinoši lielākais balvu fonds Saulkrastu kokteilī pulcēja visus labākos Latvijas spēlētājus. Pirmo reizi no kokteiļa glāzes iemalkoja Aleksandrs Samoilovs, kurš Saulkrastos triumfēja kopā ar Jāni Šmēdiņu. Jāatgādina, ka abi uzvarēja arī LČ sezonas atklāšanas posmā Ventspilī.

Dāmu konkurencē šogad aizvadīti tikai divi “ERGO Open” posmi, no kuriem pirmajā – Ventspilī uzvarēja lietuvietes Vitene Vitkauskaite un Urte Andrukaitite, bet Alūksnē uzvaras laurus plūca Anete Namiķe un Varbara Brailko. Izspēlējušās dažāda vecuma Eiropas un pasaules čempionātos (Eiropas U18, U20 un U22, kā arī Pasaules U21), Anete ar Varvaru ir dalībnieku sastāvā arī turnīrā Jūrmalā. Paredzams, ka konkurenci viņām centīsies sastādīt citas Latvijas jaunās pludmales volejbolistes Kristīne Briede un Vanesa Grosberga. Kopumā par uzvaru Jūrmalas turnīrā dosies desmit komandas.

Vīru konkurencē šoreiz jāiztiek bez vairākiem mūsu vadošajiem duetiem un spēlētājiem, taču tas turnīru, iespējams, pat padara vēl neprognozējamāku. Pēc ilgāka pārtraukuma vienā tīkla pusē redzēsim Haraldu Regžu un Armandu Āboliņu, kuri savulaik izcīnījuši ne vienu vien godalgu Latvijas čempionāta posmos un ne tikai. Vēl viens interesants duets Jūrmalā būs Mihails Samoilovs un Aleksandrs Solovejs, kuri šonedēļ startē Pasaules kausa triju zvaigžņu posmā Edmontonā, bet tiklīdz kā noslēgs turnīru aiz okeāna, atgriezīsies mājās, lai startētu turnīrā Jūrmalā. Samoilova jaunākā ierastais pārinieks Matīss Gabdulļins tikmēr Jūrmalas smiltīs spēlēs vienā tīkla pusē ar pieredzējušo vilku Arni Tunti. Paredzams, ka arī šis duets var sarūpēt kādu pārsteigumu. Alūksnes smiltīs sevi labi apliecināja Atvars Vilde un Kristaps Šmits. Nu tur parādītais sniegums jācenšas pārnest uz Jūrmalu. Kā statisti uz Jūrmalu noteikti nebūs braukuši arī Lietuvas dueti, tāpēc cīņas sestdien un svētdien solās būt tiešām interesantas, jo šobrīd prognozēt uzvarētājus ir gandrīz neiespējami.

Visi izšķirošie notikumi no Jūrmalas tiešraidē tiks translēti portālā Sportacentrs.com un arī Sportacentrs.com TV kanālā svētdien. Tiešraides sākums jau plkst. 13.20.

Latvijas čempionāta ERGO Open posms Jūrmalā:

Piektdiena, 19. jūlijs

16.00 – 20.00 kvalifikācijas spēles vīriešiem (4 laukumi)

Sestdiena, 20. jūlijs

09.00 – 17.00 pamatturnīra spēles vīriešiem 16 komandas (2 laukumi)
09.00 – 17.00 pamatturnīra spēles sievietēm 16 komandas (2 laukumi)
17.00 – 20.00 izslēgšanas spēles vīriešiem un sievietēm 1.kārta (4 laukumi)

Svētdiena, 21.jūlijs

9.00 1/4 fināla spēles sievietēm (4 laukumi)
9.50 1/4 fināla spēles vīriešiem (4 laukumi)
10.50 1/2 spēles sievietēm (2 laukumi)
11.40 1/2 spēle vīriešiem
12:30 1/2 spēle vīriešiem
13:20 Spēle par 3.vietu sievietēm
14:10 Spēle par 3.vietu vīriešiem
15.00 Spēle par 1.vietu sievietēm
16.10 Spēle par 1.vietu vīriešiem